Debata o rovnosti

13. apríla 2016, gabo126, Nezaradené

Je to jeden z absurdných problémov súčasnej demokratickej spoločnosti. O čom to vlastne pseudohumanisti či iné intelektuálne, ale aj učiteľské kapacity hovoria? Vraj musíme mať v škole rovnosť medzi všetkými žiakmi. Akú rovnosť? Spamätajte sa!
Jediná rovnosť, čo v súčasnosti existuje, by mala byť rovnosť pred zákonom, ale ani to neplatí. Vštepovať deckám v škole, že sme si všetci rovní? To kto učí takéto bludy?
Nie nie sme si rovní. Nie sme si rovní v pohlaví, vedomostiach, zručnostiach, výzore, proste v ničom. Ak budú učitelia používať meter rovnosti na každého žiaka či študenta čo sa stane? Budeme mať podpriemernú generáciu, bez akejkoľvek súťaživosti vo vzdelávaní, športovaní či iných fyzických zručnostiach.
Jednému idú jazyky, jednému matematika, niekto vie modelovať, niekto maľovať, niekto chápe parciálne derivácie či Krebsov cyklus, alebo štiepenie uránu 235/92.
Neviem ako môže niekto tvrdiť, že je potrebné pristupovať ku každému rovnako! Je si rovný rádový učiteľ s riaditeľom? Je si rovný obyčajný občan s prezidentom? Je si rovný milionár s chudákom? Iba v jednom sú si rovní a to pri príchode smrti. Učitelia, ale aj iné osôbky zastávajúce takýto doslova nezdravý a mnoho krát vyvrátený názor históriou. Francúzske heslo revolúcie „ bratstvo, rovnosť sloboda“ neexistuje a synov revolúcie zožrala zaživa revolúcia.
Čo s takým učiteľom preferujúci rovnosť? Nech si potyká so žiakmi a nech im všetko toleruje. Ešte som zabudol, v rámci rovnosti, by takýmto učiteľom či humanistom, stačila aj minimálna mzda. Veď sme si rovní vo všetkom. Načo štrajkovať, stačí prežiť v rámci rovnosti. Tak ďaleko sme dospeli v súčasnej spoločnosti. Zle používanie slov a ich významov a ich nepochopenie v kontexte doby. No a jedno čo rovní nerobia. Nevedia odhadnúť svoje „rovné“ skutky v budúcnosti a ich následky.
Nie, spoločnosť a ani ľudia v nej nikdy neboli si rovní a nikdy nebudú. Vždy budú vodcovia, robotníci, vedci, lepšie platení, zle platení atď… Ešte ani pred Bohom nie sme si rovní, niektorých stiahne peklo a niektorí ostanú v očistci a niektorí rovno do neba, aspoň u katolíkov. Kde je rovnosť? Ani len v socializme s nádychom komunizmu nezavládla rovnosť.