Pán Mika sa zbláznil, alebo je to neskorý prvý apríl?

26. mája 2016, gabo126, Nezaradené

Nedá sa tomu ináč povedať, ako zúfalý návrh platenia poplatkov za RTVS. Už predsa platíme dane, z ktorých sa majú takéto veci financovať. Vraj to bude zvýšenie asi o 50%. Poplatky, ktoré sme doteraz ako tak tolerovali za totálne absurdnosti a platenie externým produkčným firmám sa nám majú zvýšiť. Dokonca aj pre dôchodcov to bude asi oveľa viac ako len tých spomínaných 50%, pretože už nebudú spadať do skupiny sociálnych prípadov.
Len pre informáciu – dôchodcovia by mali platiť ako všetci zarábajúci a vlastniaci zástrčku, za ktorú platia poctivo elektrárňam 84 € ročne na koncesii! Je to trošku viac ako vianočný príspevok či iné milosrdné sociálne balíčky, pomocou ktorých sa dostali mocipáni tak trošku k moci.
Myslím si, že pán minister Maďarič aj s pánom Mikom robia všetko preto, aby Smeru a koalícii klesali preferencie aj v ich voličskej bašte – dôchodcov.
Koncesie, či štátne výpalníctvo už mali byť dávno zrušené. Nie je predsa problém kódovať signál a poplatky vyberať takýmto spôsobom. Prečo sa majú skladať na výplaty neschopnému manažmentu všetci občania, ktorí vlastnia elektromer. Najhoršie je na tom to, že budú platiť práve takí občania, ktorí vlastne ani tú RTVS až tak nepozerajú, pretože pracujú!
Vraj zavedú trojku! Načo, prosím vás? Ak má vyzerať ako totálne trápne štúdio po majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji, kde vystupuje Evelyn či veštec, ktorý predpovedal našim hokejistom úspech, tak toto už bolo na výpoveď pre manažment a vrátenie peňazí nielen za koncesie, ale aj za trvalé narušenie duševnej rovnováhy divákov. O hokejistoch radšej pomlčím.
Dajte mi ľudí a peniaze a ja to urobím. Tak si to pán Maďarič a Mika asi predstavujú a najlepšie je tie financie ukradnúť zo zákona normálnym občanom, ktorí ešte ako tak existujú. Chápem, že tu musí byť z daní financovaná armáda, školstvo, zdravotníctvo atď., ale prečo majú byť financovaní aj neschopní manažéri a ministerstvo kultúry? Zrušte ho a bude dosť peňazí aj pre RTVS. Rádio ani nepočúvam a STV? Škoda spomínať. Radšej zrušte dvojku a znížte, alebo úplne zrušte koncesionárske poplatky.
Žiaľ, je to absolútne svinstvo zo strany zodpovedných. Takto vie riadiť firmu či inštitúcia hocijaký imbecil a to myslím z lekárskeho hľadiska a nie ako nadávku. Neschopnosť a sebareflexia je priam ukážková pri takýchto typoch riadiacich pracovníkov. Iste, použil som tu aj dosť expresívnych výrazov, ale keď už ani tá RTVS akosi v tej čistej slovenčine voľajako nevysiela, tak čo mám robiť? Poniektorí redaktori, moderátori či iní …ori si už ani nedávajú pozor na správnu výslovnosť.
A čo takto zvýšiť podiel platenej reklamy na vysielaní? Cez MS v hokeji, to už išlo celkom dobre.
Ozaj, vivat vlaky „zadarmo“!!! O tom nabudúce!