Mikuláš, Dedo Mráz, Santa Claus. ..

5. decembra 2016, gabo126, Nezaradené

Osobne si myslím, že to je jedna rodina a nie tá istá osoba. Nie je možné, aby jeden obslúžil celý svet. Iste Taliani majú svoju Befanu, aspoň jedna feministka sa dostala medzi roztomilých bradatých deduškov, ale hneď ju označili za bosorku. Nóri si to trošku pomiešali a roznáša u nich darčeky koza. No čo už.
Uvidíme či bude prinášať radosť aj zlaté prasiatko. Osobne som si nie istý, či ešte bude možné niekde dávať prasiatka pretože v rámci ná-bo-ženskej tolerancie sú pre niektorých neprijateľné. Dúfam, že sa to nedotkne prasiatok z hliny či skla a nebodaj pokladničiek.
Ešte že spomínaní poštári s fúzami majú pri sebe aj ženské pomocníčky. Nasťa nesklame nikdy. Snehulienku, aj keď neviem prečo, tak ju prisúdili v „No, počkajovi!“ dedovi Mrázovi. Ono to asi spôsobila Nasťa, že si ju potom zobral Ivan.
Materialistom určite prirástol k srdcu Santa Claus. Komerčák, že až, ešte aj na reklame pre jeden kolový nápoj je vysmiaty jak lečo s fľašou nápoja, ktorý je temer ani kyselina.
Vráťme sa len pekne k nášmu Mikulášovi a čertovi. Znovu neviem či vhodnejším darčekom je v súčasnosti sladkosť, alebo uhlie. Energetici a lekári majú v tom jednoznačný názor. Uhlie je podstatne lepšie, len keby toho bolo viac a keby to nebolo uhlie, ale drevo, aby to náhodou nenapadli ekológovia.
Teraz je tu jedna otázka! Čo ak za celkové globálne otepľovania môžu akurát zlé deti v kresťanskom svete? Toľko uhlia a vypúšťanie CO2? Na aký pohon vlastne lietajú Santove sane?
Tak deti, čo dnes dostanete od Mikuláša? Trt a dva orechy, alebo ste boli dobre a bude aj kinderko?
Veselého Mikuláša a ak bude mať zo sebou spoločensky unaveného čerta či anjela, nič si z toho nerobte. S každým rodičom si museli pripiť na zdravie Mikuláša.