Pán minister Richter čaká, kým zomrie posledný „starodôchodca“

9. januára 2017, gabo126, Nezaradené

Nuž, je to tak. Čo začal Kaník, Smer doťahuje dokonca. Za desať rokov už odišlo zo Slovenska do nenávratného odpočinku večnej smrti zopár tisícok tzv. starodôchodcov na ktorých jednoducho nezvýšilo. Pritom práve táto skupina by si zaslúžila aspoň aké také prilepšenie. Je to trest, za to, že budovali socializmus?
Ročne na Slovensku zomrie približne 50.000 ľudí. Starodôchodcov je podľa Richtera a sociálky ešte cca 100.000 . Ak rátam, že väčšina budúcich nebožtíkov bude práve z tejto skupiny, tak kým schvália zákon od budúceho roka bude o cca 30.000 čakateľov na konečné dorovnanie menej. Odrátal som samovraždy, nehody, vraždy atď.. Štát sa neponáhľa. Načo? Ak vydržala táto skupina nejakých desať rokov, aj keď v preriedenom stave, ešte nejaký ten rok počkať môže. Čo na tom, že pracovali celý život a teraz majú h…o.
V januári roku 2018 sa možno dočkajú či dožijú. To však zubatá znovu bude kosiť a môže sa stať, že nebude komu už dorovnávať dôchodky. Toto je aj výzva pre zástupcov dôchodcov, nech sa činia. Toľko nezrovnalostí, ako v dôchodkovom systéme sa asi nenachádza nikde inde. Úprava zákona a prepočítanie dôchodkov, na to naozaj nepotrebujú naši vládni úradníci jeden rok. Jedine, ak by mali prémie za každého nedožitého dôchodcu a naťahovali čas až do skonania celej tejto skupiny.
Nie som dôchodca a ani tak skoro nebudem, ale je mi ľúto práve tých našich rodičov, babky či dedkov, ktorí pracovali celý život.