Obchodná vojna EÚ v postavení mimo hry, Rusko víta svet a detičky podávajú trestné oznámenie

16. júna 2018, gabo126, Nezaradené

Čože sa nám to stalo? Na pozadí majstrovstiev svete vo futbale a pád chiméry o tom „zlom a nehostinnom“ Rusku, ktoré každého hosťa privítalo chlebom a soľou , slovanskou tradíciou, na ktorú poniektorí pozerali ako puky, sa nám začala obchodná vojna. To „zaostalé“ Rusko pripravilo otvorenie ako sa patrí na štadiónoch, aké my nebudeme mať asi nikdy. Nevadí.
EÚ odrazu začína skláňať hlavu, pretože Veľký spojený brat zaviedol clá a pokračuje ďalej v uzatváraní voľného trhu. Odrazu nebude komu vyvážať. USA nás nechcú a rozbiehajú domácu spotrebu, Rusko sme si zablokovali sami a Trump sa váľa od smiechu. Rusku sankcie nieže ublížili, ale postavili ho na nohy a nič lepšie sa mu stať nemohlo. EÚ začína mať problémy s prebytkom, ako aj s dvojitou kvalitou potravín a hlavne má problémy sama so sebou. Rusko potrebuje EÚ už len ako odbytište surovín a napĺňa svoju kasu úplne bezproblémovo. Problém však nastáva, ak náhodou Čína a India vyšachuje EÚ z hry a Rusko zastaví kohútiky. Ani OPEC nebude stíhať a cena ropy narastie do výšav. Aj keď sa to nezdá, ale ekonomika EÚ sa začína prehrievať. Nie je kam dávať tovar. Nemci sa už pre istotu poistili, Nord Stream II je stávkou na istotu. Jedine ak sa zníži záručná doba a prihodia nejaké kurv..tka, ktoré budú neopraviteľné. Je tu ešte šanca, že stiahnu nafťáky a po nich aj benziňáky z obehu a budú sa hromadne robiť hybridy, či len elektromobily a to tiež len dočasu. Proste neustály hospodársky rast bez vojen nie je možný.
Krajiny začínajú otáčať a Brusel musí začať niečo robiť. Administratívny neoliberálny dinosaurus sa musí začať hýbať, pretože mu skolabuje srdce. Osviežme si pamäť spred niekoľkých rokov, aké hromy blesky Rakúsko vrhalo na Slovensko za prístup k migračnej kríze a odrazu sa to nejako začalo vymykať spod kontroly. Naposledy sa pridalo Taliansko a pokračuje Poľsko, ČR, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko, Rakúsko, ktoré po voľbách otočilo a už aj pomaly Chorvátsko a v ostatných krajinách stúpa počet nespokojných obyvateľov s politikou EÚ.
No a detičky znovu o sebe dali propagandisticky vedieť, len neviem, či o tom vedia, že aj na nich je podané trestné oznámenie a s obrovskou čítanosťou na blogu od Gusta Murína. Mnohí sa pýtali v diskusiách, kam odletela Straka. Nuž, asi po obrovskom prúseri ju radšej stiahli z obehu. No a po zverejnení videa z pracovno-direktívnej schôdzky mládežníkov s Martinom Mojžišom a operačnými radami s postupom kladenia požiadaviek, už si asi veria iba sami, ale ľudia im už neuveria.
Ešte som chcel písať aj o prejave prezidenta Kisku, ale už sa toľko o tom prejave popísalo, že už vôbec nemusím, ale v jednom teda poriadne zabil a to keď hovoril o pozemkoch a reštitúciách či právnom štáte, hlavne pri tom jeho pozemočku pod Tatrami, ktorý vraj veľmi výhodne kúpil od predajcu, ktorý ho vlastnil len zopár dní.