Už sú peňeži, peníze, peniaze na vojnu a do Marakéša sa asi nepôjde

28. novembra 2018, gabo126, Nezaradené

Sme pravdepodobne na prahu tretej svetovej, aspoň niektorí klusáci, ktorí poklusom klus utekajú do prvej línie, by ju chceli tú vojnu už čím skôr. Tanky a technika sa už na východ presunuli. Vraj to boli cvičenia, z ktorých sa zabudli vrátiť v transportných farbách bez akýchkoľvek výsostných znakov.
Áno, je už čas na vojnu, alebo na voľby? Fakty hovoria jednoznačne. Idú voľby – nielen tie ukrajinské, ale aj voľby do EP. V Európe sú na vzostupe národné strany či hnutia. Vo Francúzsku by pravdepodobne Macron utrpel drvivú porážku. Brexit ukázal možnosť vystúpenia z EÚ.
Porošenko už zďaleka nemá takú podporu, ak vôbec nejakú má a veľmi rád umlčí opozíciu aj s Timošenkovou ako jeho hlavným konkurentom. Ak sa pozrieme, na ktoré oblasti sa vzťahuje stanné právo a vojnový stav, sú to zväčša oblasti so značným percentom rusky hovoriaceho obyvateľstva. Môžu veselo začať perzekúcie a teror na civilnom obyvateľstve. Všetko krásne naplánované a premyslené. Už je len potrebné podhodiť nejakých mŕtvych väzňov k nejakej televíznej či rozhlasovej stanici a máme tu stále opakujúci sa scenár.
Huntington tento scenár veľmi dobre predpokladal vo svojej knihe Stret civilizácií už v roku 1992, čiže žiadna novinka.
V súčasnosti zúri ekonomická vojna medzi USA a Čínou, ktorá už zasiahla aj EÚ. Na Blízkom východe prakticky Spojené štáty aj s celým NATO-m vojny prehralo a vývoj sa poberá, ako západ nepredpokladal. Taliansko sa vymklo spod kontroly Bruselu a V4 pravdepodobne kompletne nepodporí Marakéšsku zradu, ktorú som si celú poctivo prečítal.
Ak si zoberieme silu Ukrajiny a Ruska, tak jednoznačne Ukrajina musí počítať s pomocou NATO a hlavne Spojených štátov, teda celý konflikt bol dopredu pripravený, otázka bola kedy. Kto si však podrobne všímal vývoj na Ukrajine, studené byty, protesty, doslova mega zadlžovanie a pokles výroby, ktorý je spojený doslova s exodom obyvateľstva poklesom počtu cca o 8 miliónov behom posledných rokov a z toho najväčšia časť odišla práve do Ruska, tak neviem, neviem, čo s takou krajinou. Ideálne načasovanie na nové sankcie voči Rusku. Ide zima a EÚ by sa mala začať zaujímať, odkiaľ zoberieme ropu a plyn. Rusko sa na toto pripravilo a z dlhodobého hľadiska prakticky si zabezpečilo odbyt v Číne a Indii, či v štátoch BRIXU.
S Tureckom už NATO nemôže veľmi rátať a skôr bude stáť bokom. Irán je jednoznačným partnerom Ruska a mile rád sa pripojí na ruskú stranu a podobne Čína, ktorá by skôr, podobne ako Turecko hrala svoju vlastnú hru. Táto hra mocných je veľmi nebezpečnou hrou a ja sa prikláňam na stranu mieru.
Tri zajaté lode, ktoré pravdepodobne naozaj úmyselne provokovali neznamenajú absolútne nič v porovnaní s tým, čo by mohlo nastať. Európa sa nedokáže zasiahnuť ani len proti migrantom na gumených člnoch, čo potom proti armáde, ktorá je v permanentnom strehu a je jadrovou veľmocou? Máme jednu výhodu, že nemáme dostavané diaľnice a asi by sa nám vyhli, pretože naše cesty sú v zúfalom stave a naša armáda by prakticky nebola schopná ani len takého odporu, ako v SNP, ak by vôbec bol nejaký odpor a kvôli čomu?
Jedným obrovským zlom bol totálne nezvládnutý rozpad monarchií a vytvorenie umelých štátov a dokonca aj absurdne nezvládnutý rozpad ZSSR, čoho je súčasný stav výsledkom. Ukrajina si dokonca ani nemôže dovoliť veľmi vyskakovať, pretože pomer ruského a ukrajinského obyvateľstva je cca 1:4. Teda čo s tým? No neviem. Juhoslávia sa tiež rozpadla. Stojí to za ľudské utrpenie a slzy detí? Stoja nám takíto oligarchovia moci vôbec za to, aby sme ich počúvali? Prečo radšej na Ukrajine neurobia referendá a opýtajú sa obyvateľov, kam chcú patriť?
Určite by Zakarpatská Rus patrila radšej ku Slovensku ako časť federácie a nie k Ukrajine, ktorú nám boľševici ZSSR len tak zobrali a pričlenili k Ukrajine. No a k Marakéškej zrade? Zradia nás naši politici, alebo nie?