Blaha s Paškom napredujú

21. decembra 2018, gabo126, Nezaradené

Neviem, neviem, či si Ľ. Blaha tak trošku nepíli konár pod sebou. Akosi začal, na politika, až veľmi neprirodzene počúvať ľudí a má vlastný názor. Jasné, nie je smerák a sám sa označuje za najľavicovejšieho politika. V tom sa však hlboko mýli. Už nemáme ľavicu či pravicu. Už máme dávno iné delenie. Slniečkári verzus konšpirátori. Vítači verzus populisti. Neoliberáli verzus patrioti. No a mohol by som pokračovať.
Už nemáme ľavicu či pravicu, už máme len zdravý rozum verzus diktát. No a teraz k druhému človeku, ktorý je šedou myšou, ale v súčasnosti fakticky drží SNS nad vodou. Pre mňa osobne je pán Jaroslav Paška jeden z veľmi, veľmi málo slušných politikov, no prioritne rozumný.
Ak by títo dvaja politici spravili náhodou niekedy stranu či hnutie, prakticky by to rozhodilo politickú scénu na Slovensku. Množstvo voličov a hlavne tej mlčiacej väčšiny jednoducho nemá koho voliť. Blaha ako skvelý rétor s nádychom irónie mnohým ľuďom vraví z duše, až je to neuveriteľné. Môže to byť hra, to uvidíme. No a pre zmenu Jaroslav Paška distingvovaný ako málokto z politikov. Vždy pripravený s argumentmi, bez akéhokoľvek komunikačného problému.
Obaja majú výbornú výrečnosť a ak som porovnával ich myšlienky a vyjadrenia, môžem konštatovať len jedno. Sú podozrivo príbuzné, aj keď povedané iným jazykom. No a sú to pravdepodobne dvaja politici bez škandálov. Neskutočné! Ako si to môžu dovoliť?
Čo je však pre ostatných politikov veľmi nebezpečné, počúvajú ľudí a majú svoj názor. Nie politickej strany, ale taký svoj, taký ľudský postoj. Iste, môžem sa mýliť, ale bolo by načase mať stranu či hnutie, ktoré by prebralo na seba vôľu aj tej mlčiacej väčšiny, či sklamaných ľudí súčasnými politikmi.
V takomto prípade by mali aj strany typu Smer, SaS, OĽaNO a dokonca ĽSNS značný problém a o KDH ani nevravím. Chýba nám v politike takýto závan čerstvého vzduchu a nádeje.

Kuba – Havana


autor: G. Huraj
Aj ja mám také foto 🙂 ako Ľ. Blaha