Progresívna sloboda je viac ako národ

14. mája 2019, gabo126, Nezaradené

O čom to títo experti na slobodu točia? Konečne som pochopil, čo je sloboda podľa neoliberálov. Je to jediný názor anarchie. Nikto nevie, čo je ich ideou, vieme s čím všetkým nesúhlasia. To, že si odporujú ešte aj v základných filozofických otázkach vôbec netrápi. Základ, že vycapia nejaký totálny hoax (po našom blud) na tie svoje papieriky.
Tá agresivita na proteste proti Marii Le Pen bola jednoducho hrôza. V popredí vrieskajúci nepríčetní páni v najlepších rokoch, ešte s odznakom VPN a v pozadí usmievajúci sa Beblavý. Ak toto a takýmto spôsobom chce v budúcnosti vládnuť, tak varujem celé Slovensko pred nástupom diktatúry. Diktatúry nenávisti, agresivity, vulgárností bez hlavy a päty, kde bude diktovaný z centrály ovečkám len jeden „správny“ názor a ostatní budú ako ovce pred porážkou.
Moja definícia slobody znie takto:
Hranica slobody, práva a povinnosti substancie, jedinosti, vo všeobecnom význame (zahrňujúci živú aj neživú prírodu a prostredie) a v ľudskom ponímaní jednotlivca, skupiny končí zásahom do slobody, práva a povinnosti inej substancie, jedinosti, vo všeobecnom význame (zahrňujúcim živú aj neživú prírody a prostredie) a v ľudskom ponímaní jednotlivca, skupiny.
Ľudia, ktorí tam protestovali nemali ani len potuchy, čo tým chceli povedať. Vraj „Sloboda má prednosť pred národom“??? Tak to je iná anarchia. Teraz, koho sloboda a podľa čoho ju budeme merať? Podľa ich práv? Alebo pribudnú aj povinnosti? Ak budú presadzovať neoliberálnu bezbrehú slobodu, stane sa z nej neúnosná anarchia. Po anarchii okamžite nastúpi brutálna diktatúra až teror ako v prípade francúzskej revolúcie. Už len gilotínu obnoviť a stínať hlavy nepohodlných názorov.
Bez národných štátov nie je možná budúca existencia. Bez akceptácie národov nie je možné kultúrne obohatenie v pravom slova zmysle. Teda v Taliansku chcem jesť talianske jedlá, poznať talianske ľudové tance, históriu či architektúru. Podobne v Rusku, VB atď. To je to pravé. Mám precestovaných len niečo vyše 40 krajín. Nie je to veľa. No určite ma podstatne viac zaujíma, ako žije bežný Nór, Japonec, či Maďar. Určite ma nezaujíma mekáč, ale pravé suši, čabajka, aquavit či iné špeciality. Má ich každý región, každá dedina. Globalizácia je v tomto prípade veľmi škodlivá a odoberá ľuďom jedinečný tvorivý potenciál.
Konečne už viem, čo je neoliberalizmus v pravej jeho podobe. Je to absurdná diktatúra, ktorá nemá žiadnu ideu ani cieľ okrem bezbrehej slobody vrieskajúceho jednotlivca s obrovským egom na úkor mlčiacej väčšiny. To je neoliberalizmus bez zákonov, dodržiavania základných povinností akceptácie iných názorov.