Truban vytrúbil, Mečiar nastúpil, Hlina prehodnocuje

7. augusta 2019, gabo126, Nezaradené

Udalostí ako maku. Voľby sú prakticky predo dvermi. Truban to dal na „robotníka“ piatej cenovej skupiny. Pozrel som si ukážku prednášky Trubana vystupujúceho pred študentmi. Toľko vulgarizmov a nadávok som teda na akademickej pôde dosť dlho nepočul. Chodím tiež sem tam prednášať, ale toto, čo si dovolil Truban – náš nový samozvaný premiér som ešte nezažil. Daná vysoká škola by mala prehodnotiť koho, že to pozýva. Po nenávistnej reči na všetkých robotníkov a prioritne kachličkárov, si Truban vzal na pomoc drogy. Jeho príklady sú totálne od veci. Dúfam, že to nechcel uvádzať ako podobenstvo, pretože mu to nevyšlo.
Ohlasy boli veľmi rýchle. Zareagoval Sulík aj Hlina. V súčasnej situácii by sa mal Truban vzdať aj predsedníctva PS. Samozrejme, pridal sa aj Samo Marec a čírou náhodou svoju pravdu odprezentoval na SMEtisku. Ľupták bol vraj jednoduchší, no pripomeniem mu prípad Sabiny Sabinov, nech si pohľadá trošku na nete, o čo v ňom šlo. Jednoducho z toho vyplýva, že Truban závidí robotníkom manuálne zručnosti, ku ktorým on v živote asi ani nepričuchol, podobne ako Marec. Vy o robotníkoch môžete tak akurát rozprávať, aj to s úctou. Robia na vaše zadky a na vás. Ak pán Truban čaká na kachličkára veľmi dlho – aj pol roka, mohol sa to medzi tým naučiť. Ja to robím tak. Na jednom vystúpení na SPU bola výborná scénka s nezabudnuteľným výrokom: „ Po skončení školy budete mať diplom, ale ak prídete na družstvo budete robotníkovi závidieť jeho skúsenosti a zručnosti“. V živote by som nepodceňoval ani toho posledného robotníka pri lopate, aj to musí niekto robiť. Nie každý sa môže a chce zhuliť ako Truban a fičať počas školy na drogách.
No a teraz k tomu Marcovmu návratu pravdy o Mečiarovi. Narodil sa v roku 82, teda do revolúcie asi veľmi nezasiahol a podobne asi dosť ťažko sa mu vnímalo obdobie aj tzv. mečiarizmu, či rozdelenia republiky. Jeho pravda je niekde v detskej hlave a môže byť veľmi skreslená. Nevadí. Hlina určite bude zvažovať ďalšiu spoluprácu s týmto antirobotníckym hulvátom. Ono stále najviac voličov je práve v radoch robotníkov. Tam asi PS nezaboduje a pravdepodobne ani ZĽ či SaS. Tak ostáva KDH. No kresťanskí demokrati majú už značný počet strán a v súčasnej dobe sa už veľmi nedá predpokladať, že spojenie KDH a PS je práve to najvhodnejšie. Mimochodom, kresťania veľmi ťažko môžu byť zároveň aj demokrati. Vylučujú to samotné kresťanské dogmy, ktoré cirkev – inštitúcia pekne drží za opraty.
Mečiar ohlásil návrat. Po Jankovom Vŕšku sa dal návrat očakávať. Kto nevie, čo a kedy sa tam dialo, nech si to zistí. Logickým výstupom je aj spolupráca Mečiara s Harabinom, kto ich už skôr sledoval a počúval to, si jednoducho vedel dať dokopy a žiadne veľké prekvapenie sa nekonalo. Žiadna senzácia sa nekoná, ako tu mnohí opisujú, išlo len o logický výstup. Malé národné strany sa nedokážu zjednotiť a vytvoriť protipól neoliberalizmu. U Mečiara záleží v súčasnom stave na výbere ľudí, ktorí dokážu priamo diskutovať s neoliberálmi a to vecne a odborne. Záleží aj na tvrdohlavosti ostatných menších strán, či dokážu prekonať egá svojich lídrov. Tu už nie je boj medzi pravicou a ľavicou, ale medzi neoliberalizmom v tej najhoršej forme diktatúry a ostatnými.