Založ si blog

Tru Tru – nebezpečná predpona pravdivých lží

Znovu ten Truban. Nič sa nedá robiť, ale dobrodruh do politiky nepatrí. Iste, Truban si to dával v bielej lajne s LSD či mariškou. Ono nešlo ani tak o to, že drogoval, ale skôr, aký má prístup k životu. Ak chce riskovať svoj život pochybnými drogovými experimentmi, tak nech, ale nech nezaťahuje do toho republiku a občanov. No a tu je presne to nebezpečenstvo. Truban je dobrodruh, ktorý je za každú blbosť, aj keď vie, že škodí. Jednoducho to chce vyskúšať, pre pocit. Tak berie aj politiku, chce mať nejaký pocit a prílev endorfínov! Už zopár dobrodruhov v parlamente máme, teda viac ako dosť. No Truban predstavuje určité dobrodružstvo, z ktorého by sme sa mohli len veľmi ťažko pozberať. Experimentovať na ľuďoch a s ľuďmi sa jednoducho nedá. To on ešte nepochopil.
PS prakticky nemá čo ponúknuť a je to vidieť aj na PR prezidentke, dalo by sa napísať aj, že je to PRČa, keby nereprezentovala celé Slovensko.
Dostali sme sa na rázcestie, kedy nás o chvíľu možno bude reprezentovať Trump. Možno nás kúpi! Vlastne nás už ani nemusí, už sme sa stali dokonca dvojitou poslušnou kolóniu, ktorá pekne krásne nakúpila šrotové F 16 a kupuje BVP či iné nezmysly, ktoré by v prípade vojny boli hneď na začiatku zničené. Pritom základom armády je vždy pechota a jej výzbroj.
No Trump nám ukazuje, že on to myslí naozaj vážne a ak sa rozhodne kúpiť Grónsko, tak ho nejako dostane. Prinajhoršom obviní Rusko, že chcelo napadnúť Grónsko a USA ako neodmysliteľný priateľ Dánska, premení Grónsko na svoju základňu. Veď radary už tam majú. Neviem, či je to na smiech, alebo to skutočne myslel Trump vážne. Trump fakticky zrušil voľný trh, začala priama obchodná vojna, ktorá je len predzvesťou tej skutočnej. Od Iránu dal zatiaľ ruky preč, nemá na to silu a Turecko sa od svojho partnera odvracia a radšej sa orientuje na Rusko. V danom regióne prakticky strácajú Spojené štáty svoju úlohu a momentálne už neťahajú za žiaden koniec. Sýria sa postupne za pomoci Ruska spamätáva.
No a tu je druhý problém, ktorý podporuje aj EÚ a to je okupácia migrantmi. Zvážanie migrantov od líbyjských brehov je prakticky trestný čin prevádzania. Neziskovky si z toho urobili biznis. Ak ich neprijme tri týždne jeden prístav, tak za tú dobu sa mohli dopraviť aj do Ameriky. Do Nemecka cez Francúzsko len taký fukot. Salvini prakticky kvôli tomu opustil vládu v Taliansku a je pravdou, že lepší prejav som už dlho nepočul. EÚ je naozaj zoskupenie nezávislých slobodných štátov. A naozaj sny a dobrodružstvá Tru Tru sú nebezpečné.

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Globsec u nás nebude. Koho by som volil za prezidenta, Ficova výhra a iné postrehy

05.03.2024

Jedna z prvých vecí, ktorá je pre bežného človeka absolútne nepodstatná je Globsec, či Blok-sek? Médiá z tohto bezvýznamného bordelu, kde sa zíde smotánka, podebatuje, popije, vyprodukuje XY ton CO2, z čoho taká Gretka nemá veľkú radosť, robia udalosť. Globsec musel byť zrušený nie pre Fica, ale pretože nemáme žiadnu protileteckú obranu (samozrejme konšpirácia) a [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 640
Celková čítanosť: 3875169x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív