Osuský, Matovič či Hlina – agresori tváriaci sa ako kresťania

25. novembra 2019, gabo126, Nezaradené

Áno, poslednú dobu sa ukazujú neoliberálne hodnoty v plnej kráse. Menovaní traja „násilníci“ a doslova provokatéri by sa uplatnili aj v táboroch. Keďže nemôžem písať paralely, že akých kápov mi to pripomína, tak nebudem. Ukázali svoje zúbky a dokonca dvaja menovaní sa prezentujú ako praktizujúci kresťania a aj také krídla vytvárajú. KDH už nie je ani kresťanské a ani demokratické, o rozpore týchto dvoch významov nemožno pochybovať.
KDH ako také stratilo už dávno svoj kredit a prihlásením sa k neoliberalizmu stratilo aj poslednú súdnosť. Politická kultúra je na bode mrazu. V kom má potom taký Emilko príklad? ,Už sa o tomto chlapcovi akosi prestalo písať. Na FB sa len hemží s vybranými slovami a častovaním opačných názorov. Dokonca aj tu na Pravde sa to akosi hemží. Obdivujem takého Arthur45, ten si vystačí iba s Ficom. To je jedno, o čom píšete, Fico, Fico, Fico. Mnohokrát zaslepení obdivovatelia svojich vodcov obdivujú aj skoky do studne a neváhali by skočiť, ak by vodca prikázal. Nuž, zbohom, zdravý rozum.
Posledné dva prípady agresie neoliberalizmu, s ktorými sme sa mali možnosť stretnúť v praxi a to inzultácia Lukáša Perného, alebo ukážka lásky a tolerancie Petry Procházkovej na redaktora Sputniku, Vladimíra Frantu.
Agresia, špehovanie a udávanie sa stalo pre týchto ľudí doslova modlou. Druhá strana to zatiaľ akosi neopätuje, toleruje a nechá po sebe šliapať. Dokedy to však takto bude? Kým neprasknú nervy ako Harmanovi, alebo kým nezačne občianska vojna? To, že tú máme biele vrany typu Benčíka, ktoré sa ešte chvália, že ľudí nahlasujú, ale len pre istotu z jedného tábora, pretože ináč by museli celý profil stránky Zomri zrušiť. Dostali sme sa až tak ďaleko, že namiesto pohŕdania ich oceňujeme. Ich nenávistné výroky sa prehliadajú a tolerujú. Ukážkou slovenskej „kultúry“ sú napríklad aj Silné reči, proti gustu žiaden dišputát, problém nie je v tom, že daní, ako to povedať – vulgaristi nadávajú. Problém je to, že im ľudia za to platia a sa zabávajú na čisto prízemnom humore. Áno, aj ja si zahreším, keď sa s kladivom tresknem po prste, a ešte ako! Vraj to aj pomáha. Ale, kde je viac píp…. slov ako tých slušných, tak je to na úrovni krčmových rečí! Najhoršie na celej veci je, že aj ľudia si začínajú z toho brať príklad a mládež je ukážkovým vzorom a nielen ona, aby som nekrivdil. Kde sú časy humoru Lasicu a Latinského či Hlaváčka s Krajíčkom, ešte mierne drží zástavu Štepka.
Tento príklad podvedome preberá aj spoločnosť. Niekedy aj samotní diskutéri si hneď odporujú. Napíšu, že nenávidíme, ale oni nás by najradšej zožrali. Nemali by napísať, síce s tebou nesúhlasím, ale čo už, je to tvoj názor. Okamžite vás škatuľkujú a nadávajú vám. Anonymita z niektorých robí hrdinov.
No, čo už, máme príklad v ústavných činiteľoch – facka sem, facka tam.