Ako to bolo naozaj so spájaním národných síl a „dze su tote stare dobre predvoľebne guľaše“

9. februára 2020, gabo126, Nezaradené

Tak ešte raz pre tých, ktorí sa pýtajú prečo kandidujem za SHO – Slovenské hnutie obrody a prečo vraj trieštime národné sily. Úplne v skratke. Do poslednej chvíle všetci čakali, čo urobí strana Vlasť a Harabin. Boli síce rokovania, ale neponúkol žiadne miesta na kandidátkach. Bola tu istá ponuka pre mňa, ale mal som podmienku, že zlúči ešte zopár menších strán. To ostalo bez odozvy. Súbežne s Vlasťou išla aj konkurenčná Slovenská liga, ktorá skončila ešte skôr, ako začala. Úplne zbytočný pokus, ak nechceli byť stmeľujúcim prvkom, stali sa len rozdeľujúcim. ĽSNS ako jedna z mála, mala v celku konštruktívne rokovania, ale napríklad pre mňa, ako ešte vtedy sympatizanta Národnej koalície neprijateľná, a tak som okamžite odišiel. Jednoducho jedna taká strana je málo. Aj ĽSNS potrebuje partnera a to nepochopili ani oni. Veľmi zlé uvažovanie z každej strany. SHO by sa bolo vzdalo kandidatúry, ak by boli prišli ponuky zo strany napr. Vlasť. Dokonca aj z SHO odišli schválení kandidáti do Priamej demokracie. Marček vypisuje listy, žije vo svojej ilúzii, ale obviní z pýchy či ohrdnutia blogerov, že podporujú Harabina za peniaze vo svojich blogoch. Okamžite som zareagoval, že ja akurát k nim nepatrím, aj keď som sa vyjadroval na adresu Harabina skôr pozitívne ako negatívne. Teraz ešte ku KSS a ich neúčasti. Nedokázali vyzbierať financie na kauciu, ale SHO ponúklo možnosť spolupráce, tak aby ich hlasy neprepadli a mohli byť na jej kandidátke. Znovu zbytočná snaha.
Áno, dostal som ešte zopár ponúk na zvoliteľné miesta, ale v tomto marazme som to odmietol. Kandidujem bez politickej príslušnosti na kandidátke SHO. Nevymenil som česť za istotu miesta v parlamente a nikdy by som to neurobil. Vždy som si povedal svoje a o tom vedia aj v bývalej strane Národ a Spravodlivosť, kde som upozorňoval na trieštenie strán a nedostali sa ani SNS a ani NaS a stačilo tak málo, len potlačiť svoje egá. Situácia ako cez kopirák.
Ešte jedna vec. Nemám v láske kampane, kde sa rozdávajú perá, odznaky, zbytočné politické propagačné predmety, či koláčiky. Neznášam veľkoplošné reklamy, kde lži pozerajú na vás počas celej kampane a potom ešte aspoň dva tri mesiace. To by som naozaj okamžite zakázal. Od guľášov už politické strany upustili, teraz sa presunuli na sociálne siete a tak vážení dôchodcovia, doba sa zmenila a guľáš už nedostanete, jedine tak virtuálny. Z koláčikov nádeje sa nádejne nenajete. Som ekológ a akékoľvek také propagačné a zbytočné predmety odsudzujem.