Založ si blog

Na všetkých životoch záleží, ostatné heslá sú rasistické

Po článku v Pravde a reportážach na webe, či dokonca po obhajobe hnutia na Black Lives Matter ako jediného správneho nerasistického skĺzavame do neskutočnej hystérie „korektnosti“, kde nám o chvíľu neostane nič, len držať hubu a krok.
Dekapitovanie sôch Krištofa Kolumba či ničenie iných sôch historických osobností mi veľmi pripomína nacizmus a jeho krištáľovú noc, kedy sa tiež toleroval len jediný názor. Akékoľvek extrémy sú extrémne nebezpečné pre spoločnosť a polarizujú ju až na hraničnú situáciu. Oslava zločincov, kriminálnikov a ich glorifikácia je niečo neskutočné. Áno, dostal niekto po papuli od policajtov za to, že kradli, vyhrážali sa atď.. Dokonca tu boli prípady aj zabitia zločincov políciou. Áno, stane sa, hoci by sa stať nemalo. Koľkým ľuďom však polícia pomohla? Načo potom máme políciu? Odovzdajme vládu mafii a bude to. Jáj, som zabudol. My, už sme si mafiu zvolili a pokračujeme v tom „úspešne“ ďalej.
V USA za jeden víkend len tak hore dolu 160 zabitých pri doslova vojne gangov. No, čo už. Kedysi, ak na mňa policajt krivo pozrel, ak som sa nevedel spratať do kože, okamžite som stíchol a do tej kože sa vpratal. Bohapusté presadzovanie slobody menšín či jednotlivcov, bez akéhokoľvek dodržiavania zákonov, etiky a etikety všeobecné záväzných princípov je cestou do pekla a k anarchii. To sa v súčasnosti deje. Sedíme na sude s pušným prachom, kedy ľudia, ktorí sa jednoducho riadia morálkou, môžu zobrať spravodlivosť do vlastných rúk. Tam presne smeruje naša spoločnosť. Tie vreskoty hnutia BLM, či iných hnutí a dokonca aj to bozkávanie nôh pápežom (ak to nebol hoax), je dehonestujúce.
Prečo? Pretože súčasný človek, ktorý nemá nič spoločné s históriou sa nemá prečo ospravedlňovať za to, že je biely. O Slovákoch už ani nevravím. Nám by sa mali ospravedlňovať ani všetci zaradom. Maďarizácia, centralizácia, napadnutie Nemeckom, Poľskom, Maďarskom, Česi za nastolenie vlády komunistickej diktatúry, ZSSR za 68 rok, Únia za totálnu vytvorenie odpadovej potravinovej banky, oligarchovia či poisťovne a banky za ožobračovanie Slovákov a vláda za to, čo s nami robia deň čo deň. No prežili sme. Zatiaľ.
Každá doba mala svoj ráz a charakter. Sochy sú len pamätníkmi udalostí. Ak by nebolo Kolumba, ani tá pani čo sa rozkrikovala, keď ho likvidovali, že má toho dosť, by tam asi nebola. Nebolo by USA. Spojené štáty by boli indiánskym územím. Nebolo by žiadnej demokracie a otrokárstvo by možno prekvitalo do súčasnej doby. História tu nie je na to, aby sa ničila, ale aby sme sa z nej poučili. No robíme presný opak. Namiesto hľadania ciest a slobody prejavu sa zavádza cenzúra a doslova lynčovanie oponentov. Žiadna socha ani žiaden pamätník nemôžu za dejiny ľudstva. Sú len ich pripomienkou. Niekedy dobrou a niekedy zlou, ale v každom prípade je potrebné sa z toho poučiť. Nenávisť a rozdeľovanie spoločnosti pokračuje ďalej. Ak bude niekedy vojna, tak už nie globálna, ale občianska. K tomu smerujú činy politikov a polarizácia spoločnosti. Z neoliberalizmu sa stala diktatúra porovnateľná s ostatnými diktatúrami. Klasická demokracia zomiera na vírus korektnosti. Ľudia prestali rozprávať vtipy, čo ak by neboli korektné? Dovoľuje sa urážať len väčšinový národ a ostatné podskupiny si uzurpujú nadpráva a toleranciu za hranicami morálky a zákona. No a to je problém súčasnej doby. Slovensko svoju cestu dokráčalo. Chcete niekoho voliť zo súčasnej garnitúry? Nemáte koho. Jeden väčší mešuge mesiáš ako druhý. Politici sa nesmú kritizovať, ináč vás ich obdivovatelia ukameňujú. Budujeme kulty namiesto diskusie. Nie, žiadne ospravedlňovanie sa za minulosť, ale hľadanie spolupráce pre budúcnosť a poučenie sa z minulosti. V skutočnosti, ak by nebol vývoj taký, aký bol, tak by to hnutie vôbec neexistovalo, pretože by sa navzájom vraždili a predávali do otroctva u seba v Afrike. Nikto im predsa nebráni, aby sa vrátili naspäť do svojej rodnej krajiny.

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Globsec u nás nebude. Koho by som volil za prezidenta, Ficova výhra a iné postrehy

05.03.2024

Jedna z prvých vecí, ktorá je pre bežného človeka absolútne nepodstatná je Globsec, či Blok-sek? Médiá z tohto bezvýznamného bordelu, kde sa zíde smotánka, podebatuje, popije, vyprodukuje XY ton CO2, z čoho taká Gretka nemá veľkú radosť, robia udalosť. Globsec musel byť zrušený nie pre Fica, ale pretože nemáme žiadnu protileteckú obranu (samozrejme konšpirácia) a [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 640
Celková čítanosť: 3875094x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív