Výsledok reformy školstva – plagiátor, dôchodcovia do hrobu a MHD v každej dedine

18. júla 2020, gabo126, Nezaradené Škola volá

Tak sa nám to tu pekne rozbehlo s vyštudovanými podvodníkmi. Jeden stihol popri škole zarábať a riadiť veľkú firmu, druhý ani školu nevidel, za tretiu urobili štátnice bábky, štvrtý vzor študentov – vzor kaderníkov je ministrom hlboko padnutého školstva. To, kam dokázala upadnúť morálka a kam sa prepadlo samotné školstvo je vizitkou nielen Fica, pretože ten pri moci zase nebol tridsať rokov, ale celej spoločnosti. Ľahko získavať tituly a ísť cestou najmenšieho odporu – to nás naučil súčasný kapitalizmus. Školstvo je úpadkové a vysoké školy sú liahne nekvalifikovaných, ale titulovaných ľudí bez uplatnenia. Píšem o tom už dvanásť rokov. Nepomáha. Do pozícii vo vládnych štruktúrach sa dostávajú amatéri, ktorí absolútne nemajú žiadnu predstavu ako riadiť dané rezorty. Len skúšajú systémom pokus – omyl. Jedno nedomyslené rozhodnutie strieda druhé. Nie sú absolútne schopní si priznať chyby, radšej zotrvajú v omyle, čo spôsobujú nedozerné škody a ukazujú úbohosť politického riadenia krajiny. Tu sú doslova na odstrel aj dôchodcovia.
Dôchodcovia by si v prvom rade zvoliť nového zástupcu, ktorý sa s každým rád fotí a podpisuje zmluvy o spolupráci, ale to asi tak všetko. Nevybavil ani len Kaníkove chyby s ministrom Richterom, ktorý len niečo sľuboval, ale fakticky sa nič nestalo a starodôchodcovia pomaly zomierajú a s ich dôchodkami sa nič neudialo. O tom trinástom ani nebudem písať. Mega podvod od Fica až po Matoviča. Radšej ho dávať ani nemali. Úplne „geniálne“ riešenie pri vyplácaní ja napríklad súčet celkových dôchodkov napríklad súčet vdovského a starobného. Jednoducho sociálka vám vypočíta nie z vášho skutočného starobného dôchodku, ktorý je malý, ale zo súčtu oboch dôchodkov, čím pravdepodobne dostanete na tú vyššiu hranicu a z toho trinásteho dostanete len omrvinky. K tomu predsedovi dôchodcov sa škoda vyjadrovať. Nemá jednoducho gule na nič. Raz podpíše dohody s Dankom, potom s Kollárom, potom s….. No čo spravil pre dôchodcov? Trt a dva orechy. Absolútne neschopná figúrka na politickej scéne, ktorá slúži na usmerňovanie voličov. Chcelo by to dravú krv, ktorá by naozaj dôchodcom pomáhala, lebo tam všetci raz skončíme a možno nie (máme tu ešte cintoríny a krematóriá – jedinú istotu). Parafrázujem: „Dobrý dôchodca, mŕtvy dôchodca“, to platilo asi pre všetky vlády. Tu sa hrá o voličskú základňu vajdu Matoviča.
No a teraz k tomu úžasnému sociálnemu balíčku. Ešte len to je nezmysel – MHD zadarmo! A pracujúci sa ako dostanú do práce? Keby to bolo aspoň tak, že v čase špičiek by to neplatilo. No a čo ak sa svoju MHD rozhodne zriadiť každá obec či mestečko? Ako budú zohľadňovať nápor cestujúcich a tlačenice v autobusoch? Kde ostane kultúra cestovanie? Áno, ja viem tie tup…lká to voľajako nedomysleli. Ako stúpnu náklady mestám a odkiaľ zoberú šoférov, ak bude zvýšený nápor a o mzdách či nových autobusoch ani nevravím. Ako hovoria šoféri, vraj „substrát“ znesie všetko. Doprava by mala byť pre študentov do školy a zo školy a vo vyhradených autobusoch a časoch, podobne aj vlaková doprava. Dôchodcovia by sa mali vrátiť k osvedčenému aspoň 0,1 € za každých 20 km. Veď aj lístok čosi stojí. V MHD by mal platiť tiež nejaký časový harmonogram, kde v čase pracovnej špičky by zadarmo cestovanie neplatilo. Vraj pol miliardy. Tak do neba vyhodené financie, bez akejkoľvek komunikácie s obcami či mestami o sociálnej „pomoci“.
Celé zle. Kde sú aspoň nejakí odborníci??? Kde prebieha diskusia? Jedna mafia strieda druhú! To už naozaj za tridsať rokov takto Slovensko osprostelo? Asi áno, aj jeden známy mi tvrdil, že keby som sa dostal do politiky, tak je zo mňa taká istá sv…ňa, a on ako dlhodobý volič SaS svojim odpustí všetko. Žiaden rozdiel medzi voličmi jednej či druhej mafie – zaslepenosť, nenávisť a vyhrocovanie konfliktov sú všade.