Celoplošné testovanie, Matelkovo odstúpenie a možné štrajky pred „JEHO“ domom.

17. októbra 2020, gabo126, Nezaradené

Možno ma zožeriete, ale to celoplošné testovanie nie je zlý nápad, len už prišiel neskoro. Osobne si myslím, že Covid na Slovensku má, alebo ho prekonalo aj cez 100.000 ľudí. Testy pozitívnych vychádzajú na cca 10 -15%, avšak nezohľadňujú, v akej fáze sa človek s ochorením nachádza. To len na okraj. Môže byť celoplošné testovanie, ale dobrovoľné a žiadne sankcie by ľuďom nemali byť udeľované. To bolo znova také diktátorské, ak nepôjdete – potrestáme vás.
Matelko vie, že nie celá populácia sa bude chcieť dať preveriť na Covid a možno aj preto navrhol svoje odstúpenie. Jednoducho to nezvláda. Je tu už takmer všetkým pre srandu a tak slabého a neschopného premiéra prebrať zodpovednosť za svoje skutky, táto zem Slovenská ešte naozaj nemala. Či už po odbornej, alebo ľudskej stránke. On, jeho veličenstvo Matovič, žije vo vojom svete. FB je jeho avatar. Jeho ovečky za neho bojujú o dušu. Nevadí, že „optimalizoval“ či podvádzal. On je menší lump ako Smeráci a to jeho voličom stačí. Žiadna morálka či etika tu neplatí. Ešte ani jeden politik nevynadal svojim občanom.
Teraz k tým demonštráciám. Som za kultivovanejšie prejavy a hlavne za účinné. Dnes to bolo v Bratislave zúfalstvo ľudí. No ak sa chceli s Matelkom stretnúť, mohli sa ísť poprechádzať pred jeho dom, tak ako kedysi to urobil on Ficovi. Určite by ich privítal chlebom a soľou a zabezpečil kultúrny program nezamestnaných hercov. Polícia SR by zabezpečila občerstvenie – vody majú zjavne dosť.
Ďalšou sofistikovanou možnosťou je začať hromadne prepúšťať a pol roka brať aspoň podporu, kto na to vôbec má, pretože podľa posledného prieskumu tie naše domácnosti na tom nie sú až tak dobre. To by bola určitá forma skutočného štrajku. No a posledný krok je buď hromadné prepúšťanie a to by sa mali dohodnúť zamestnávatelia so zamestnancami, alebo všetko nechať tak a naďalej žrať Matelkovo seno. Odbory by konečne mali trvať na zvýšení platov a zamestnávatelia na znížení odvodov. Všetko to sľúbili, ale nič nedodržali.
A vodné delá na demonštrantov? To poradil Lipšic?