Založ si blog

Som Covid pozitívny a je mi dobre

Všade je kopa negatívnych správ, doslova strašenie ľudí a vytváranie politiky strachu. Priblížim vám skúsenosti, ktoré som nedávno mal s Covidom. Upozorňujem, že sú to moje príznaky a moje skúsenosti. Začalo to správou od manželky, že majú v škole pozitívneho žiaka a ide na testovanie. No super! Manželka to určite nemohla chytiť. Tá mala zodraté ruky od dezinfekcie a sústavne nosila rúško. Ešte aj po mne na začiatku pandémie v tom prvom predkole všetko dezinfikovala, len čo som vstúpil do dverí.

Musím podotknúť, že som rizikový pacient so zníženou kapacitou pľúc cca na 80%, silný alergik s nábehom na astmu, mám mierne zvýšený tlak a nadváhu cca 20 kg. Ešte minulý rok to bolo 35 kíl, ale behom roka som dal dolu 15 kg. Upravil sa mi aj tlak. Som ročník 72, už dlhšie sa neočkujem proti chrípke, mal som s tým veľmi zlé skúsenosti, ale neodhováram nikoho. To len na okraj pre porovnanie.

Strach bol väčší ako samotná Corona. Tak sme v tom ostali v dobrom aj v Corone. Manželka už pokašliavala a začali sa u nej prejavovať viaceré príznaky, no ja som si stále hovoril, že asi to nemám. Potom žene prišla sms s pozitívnym výsledkom. Na tretí deň po nakazení začali prejavy aj u mňa – mierne zvýšená teplota a rozhorúčené čelo. 37,6 nijaká výrazná teplota, ale dal som si paralen a začalo brutálne potenie. To som ešte nevedel, čo ma čaká. Druhý deň ako cez kopirák! Znovu jeden paralen. Nejako som si zvykol brať vitamíny – 1000 céčko, zinok, béčko a každé ráno si dávam granulovaný ostropesterc, ale nie kvôli Corone, ale kvôli pečeni, kde som mal mierne zhoršené výsledky pre zápal sedacieho nervu z analgetík. Pečeň upravená, ale akosi som si na ostropestrec zvykol.

3. až 5. deň sa vcelku nič nedialo, stav normálny a nastala strata čuchu. Necítil som ani najsmradľavejší parfum, čo som našiel a ktorý veeeeľmi dlho nepoužívam. Tá strata čuchu bola ohromná, cesnak a cibuľa ako jedno z mojich najobľúbenejších jedál boli na dennom jedálničku (sú doteraz). No manželka ma zradila a čuch sa jej vrátil podstatne skôr! To nebolo fér! Už som jej smrdel za cesnakom a to ja rád. Nevadí, spali sme v oddelených izbách, jednoducho aby sme sa vyspali a nevyrušovali sa, keď už sme coronoví. Manželka obsadila obývačku s TV, no a mne ostala spálňa a tak som počúval vážnu hudbu, v ktorej mám medzery, ale po organovej nonstop paráde som sa musel vrátiť k rocku a metalu.

6. deň nabehla teplota 37,9 a začala bolesť hlavy so soplíkom. Zobral som si dva paraleny a vtedy som zažil sprchu pod perinou! Nikdy som sa tak nepotil ako v tú noc! Doslova som si musel trik krát prezliecť a pyžamo som mohol doslova žmýkať!

Nasledujúci deň soplík a taký priebeh ako zápal nosných dutín, potreboval som nosné kvapky. Teploty už žiadne. Spotreboval som balík papierových vreckoviek. O tri dni návrat čuchu, ktorá sa mi navždy vryje do pamäti. Pečená klobása a cibuľa! Neviem, čo mi to napadlo s tou klobásou. Skôr preferujem zeleninu, mäsko na prírodno, snažím sa zdravšie stravovať, ak sa dá. Pokašliavanie som mal len mierne a to skôr v ranných hodinách, vykašliaval som hlieny. No pomohlo. Tekutín som pil do aleluja a to hlavne čaje – podbeľový, bazový, mätový – čajové mixy a pil som čistú vodu bez bubliniek.

Začali prvé dni bez príznakov a koniec Covidu. Som pozitívny a to nielen čo sa týka Covidu. Prekonali sme to z rodiny štyria. Manželke príznaky i priebeh trvali najdlhšie, no už je z toho tiež hádam vonku. Svokra už znovu objavila záhradu a svokor už lieta hore dole, akoby nič. Najhorší priebeh mala práva svokra, no zvládla to a to sú starobní dôchodcovia.

Tak sme prežili Coronu! Ja, rizikový pacient som už temer v poriadku, najskôr sa zotavili dôchodcovia a my po nich. Takže tak. Bukovský má pravdu a na našom zdraví záleží. No záležať nám má počas celého života. Bukovský neustále omieľa dookola ten istý a nesporný fakt, že jedným z najrizikovejších faktorov covidu je obezita. Keby si to Slováci uvedomili už niekedy v marci, začali by zdravšie žiť a hlavne s mierou a postupne chudnúť a znižovať rizikovú hmotnosť, mohlo tu dnes byť oveľa menej obetí. Zvyšovanie imunity a úprava hmotnosti je alfou a omegou v boji proti corone. (Samozrejme, hovorím o polymorbídnych ľuďoch, nie o starých, so zníženou imunitou, prípadne s ďalšími pridruženými diagnózami). Bol by som Bukovskému vďačný ak by mi pripravil jedálniček (to len na okraj).

Strach som si nepripustil a ani nepripúšťam. Rúško som vždy nosil a spôsobilo mi infekciu oka, ktoré doteraz nemám v poriadku. Teda načo rúška? Nosil som ho poctivo a Coronu som aj tak dostal o manželke ani nevravím! Mimo toho, že sa mi ako alergikovi veľmi zle dýcha pod rúškom, som možno trošku Coronu oddialil, ale neušiel som jej. Áno, budete namietať, že rúška nosíme hlavne pre ochranu druhých. No ja už naozaj nikoho neohrozím a keďže som chorobu prekonal, som takpovediac zaočkovaný, teda pravdepodobnosť, že coronu opäť chytím, je naozaj nízka.

Ľudia, myslite pozitívne, aj keď ste pozitívni. Na negatívne správy a myslenie už nie je čas. Viac bude zabíjať stres a samotný strach z Covidu ako Covid samotný. Onkologickí pacienti nemajú častokrát prístup k liekom, vraj sú drahé aj pred pár týždňami boli o tom reportáže. Denne ich zomrie cca 40, kam sa hrabe Covid. Chráňme najslabších, ale nestresujme ich! Nám veľmi pomohol optimizmus a vzájomná podpora! Strach z Matelka zahoďte za hlavu. Chcete sa testovať? Dajte sa, ak máte mať kvôli tomu problémy. Síce nie je to „povinné“, ale je to s donútením.

Ešte na jedno chcem upozorniť. Keďže som alergik a sústavne som na liekoch, píšem jednu konšpiráciu. Sprej či inhalátor, ktorý používam je v poslednej dobe značne nedostatkový a nedá sa už pomaly ani objednať a jeho doplatok sa zvýšil z 2,9 € ma cca 9,7 € čiže o vyše 300 %. Čo za tým bude? Keď sa mi skutočne po jeho používaní zlepšil stav a nemal som pravdepodobne napadnuté ani pľúca, priedušky a ani hrdlo?

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Globsec u nás nebude. Koho by som volil za prezidenta, Ficova výhra a iné postrehy

05.03.2024

Jedna z prvých vecí, ktorá je pre bežného človeka absolútne nepodstatná je Globsec, či Blok-sek? Médiá z tohto bezvýznamného bordelu, kde sa zíde smotánka, podebatuje, popije, vyprodukuje XY ton CO2, z čoho taká Gretka nemá veľkú radosť, robia udalosť. Globsec musel byť zrušený nie pre Fica, ale pretože nemáme žiadnu protileteckú obranu (samozrejme konšpirácia) a [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 640
Celková čítanosť: 3875047x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív