Kolíková chce vyvolať protesty proti vláde

12. mája 2021, gabo126, Matelko

Fakticky má pravdu. Občianske nepokoje by mohli skrátiť volebné obdobie tejto katastrofálnej telenovely, ktorá sa práve vysiela na Slovensku. Pani Kolíková, ľudia majú právo meniť vládu nie vtedy, ak sa im niečo páči, ale hlavne, ak sa im nepáči! Pani Kolíková, ste úplne mimo reality! Myslel som si, že hlbšie sa padnúť nedá, ako v prípade našich posledných vlád, ale táto, podľa môjho názoru absolútne amatérska, chaotická, doslova divadelná zostava vrcholného papalášizmu prechádzajúca do teroru neoliberálneho fašizmu.

Amaterizmus a denno denne klamstvo je pre túto vládnu juntu pracovným nástrojom. Niežeby tamtí pred tým boli anjelmi, ale toto, čo tu máme teraz, je niečo tragikomické. Bez odbornosti, bez morálky, bez vzdelanie, s klamstvom a urážkami. Nezaslúžia si štipku úcty. Doteraz za rok nič nespravili. Matelko ako minister financií a predtým ako premiér je totálnym nešťastím tejto republiky. „Lebo Fico“ už nepomáha. Dokonca pomáha Ficovi sa dostať späť zo zabudnutia. Majú uzavretú nejakú dohodu? Veď Matelko podpisuje zmluvy či dohody a ani ich nečíta. Stále hovorí o nejakej prázdnej špajze a ako súčasný minister financií robí zo seba totálneho i.iota. Platí staré známe.

Parafrázujem filmovú hlášku: Kto chce vidieť „Idiota“, nech sa dostaví na ministerstvo financií. Dostojevskij by mal o čom písať aj v súčasnosti. Prezradím ministrovi financií veľké tajomstvo. Slovensko už dlhodobo hospodári s deficitom, teda jednoducho povedané, v mínuse a preto špajza nemohla byť akosi naplnená. Len sa čudujem, že mu v tom sekunduje Remišová a ešte sa sťažuje, že jej minulá vláda nechala obrovské miliardy z EÚ fondov, ktoré akosi nedokáže vyčerpať, aj keď pred voľbami rozprávali niečo iné. No a pani Kolíková, tak to je iná kategória demagógie. Odkaz pre ňu: ako im ľudia dali možnosť získať moc pred voľbami, tak im ju majú nárok aj zobrať. Ak nie sú schopní, dolu s nimi. Ak Kolíková chcela vyvolať občianske nepokoje a protesty vedome, pravdepodobne sa jej to aj podarilo.

Pretože ak nemá prejsť ani referendum, tak ju beriem za slovo.