Matelkova monodráma na pokračovanie

15. novembra 2021, gabo126, Matelko

Nuž, nedeľa nepriniesla nič neznámeho. Narcis Matovič, ktorý miluje plačovky so zmyslom šaša pre dramatickosť, predstavil daňovú nereformu! No neviem, kto mu písal ten paškvil, či jeho dcéry, lebo nemali dosť peňazí na krúžky, či Pavlínka, ktorá drží u neho doma kasu?
Iste, Matovič si ide zdaniť manželku, ale veď ona tiež o chvíľu nebude nič vlastniť, oni to prepíšu na stranu! Toľko nezmyslov som už dosť dlho nepočul. Zlatá malina bola, že vraj základné školy budú udeľovať certifikáty vedúcim krúžkov! To čo je za blud, aby formálna inštitúcia vzdelávania udeľovala certifikáty pre informálne a neformálne vzdelávanie, o ktorom v mnohých prípadoch nemajú ani šajnu. Z Matelka sa už stal aj minister školstva. Toto je niečo absurdné. Z jednej strany ide prispieť na vzdelávanie a z druhej ide vytiahnuť hneď organizátorom záujmových krúžkov 29%. Teda okamžite vracajú tie peniaze do štátneho rozpočtu. Ak by si ten expert na financie pozrel aspoň projekt Milénium či Otvorenej školy, ktoré by stačilo prepracovať a vytvoriť už staronový systém uznania dobrovoľníckej činnosti napríklad v Europasoch. Chýba nám skôr uznanie informálneho a neformálneho vzdelávania.
Celý tento paškvil je niečo otrasné s ďalšou miliardovou sekerou. Neviem, kto mu radil pri tej reforme, ale tak niečo slabé, čo zasahuje do množstva iných zákonov, tu dlho nebolo.
Aké bude pokračovanie?