Ministerstvo zdravotníctva zavádza, alebo prispôsobuje štatistiky?

5. decembra 2021, gabo126, Matelko

Na sociálnej sieti FB kolujú obrázky o nákladoch na liečenie covidových pacientov, ktorí neboli očkovaní a ktorí boli očkovaní. Tak sa na to pozrime, či ministerstvo zdravotníctva hovorí pravdu, alebo propaguje hoaxy.
Aké náklady predstavujú napríklad nezaočkovaní pri podávaní vakcín? Veľká 0.
Aké náklady sa vynaložili na očkovanie? Ak jedna vakcína stojí cca 20 €, tak to uvádzajú aj vaxeri a tzv. odborníci, tak celkovo sa minulo len za vakcíny cca 2.500.000 x 20 € čo predstavuje cca 50.000.000 € bez obsluhujúceho personálu, čo môže predstavovať cca doteraz ďalších 100.000.000 € – čo zahŕňa očkovacie centrá atď. Ďalej je to nepodarená očkovacia lotéria, kde na ceny pre očkovaných šlo 25.000.000 € a na výrobu možno ďalších 20 až 25 mil €.
Ďalších 800.000.000 € išlo na atómové testovanie a brutálne odfajčenie €! Niečo neskutočné, ale ministerstvo zdravotníctva porovnáva sumu za liečenie očkovaných a neočkovaných. Sumu, ktorá je tak nízka, že pri okradnutí úradu práce o 25 mil € je naozaj smiešna.
Je na stole zdravotnícka reforma, ktorá má zlikvidovať vraj 11.000 lôžok, ale problém je 3.500 pre pacientov s covidom? Nie náhodou je problém skôr v zdravotnom personále a v celkovom riadení rezortu? Nemá kto obsluhovať ventilácie atď? Nie je náhodou pravda, že do nemocnice už idú pacienti v závažnom stave?
Ďalej sú to neskutočné straty v ekonomike, ale čo už. Všetko je pripísané antivaxerom. Veď je potrebné nájsť nepriateľa pre svoju neschopnosť riešiť situácie. Teda skutočne ministerstvo zdravotníctva nezavádza? Veď si utvorte vlastný názor. Nie, nie som proti očkovaniu. Veď som covid prekonal a následne sa dal aj zaočkovať, pretože som chcel cestovať, ale dôveru v takto zvrátený systém jednoducho nemám. Ak je problém tých zopár miliónov na liečenie covidových pacientov, potom prestaňte liečiť fajčiarov, drogovo závislých, alkoholikov, obéznych a všetkých, ktorí si svoje problémy spôsobili sami.
Pripojme k tomu permanentný stres, ktorým táto vláda neustále kŕmi občanov a máme tu takú nenávisť, aká tu nikdy nebola a to idú Vianoce!
PS: O tom, koľko sa nabalili tzv. odborníci, že zasadajú sa voľajako mlčí. Možno to robia zadarmo, naozaj neviem, má niekto čísla, koľko zarábajú za zasadnutia a návrhy pandemická komisia či konzílium odborníkov a všetci možní poradcovia?
Mimochodom, takéto porovnanie je veľmi nehumánne, pretože možno niektorí nevakcinovaní sa ani nemohli dať zaočkovať pre svoje diagnózy. Teda pre mňa hnusná až odporná.