Pohon na HLAS a „dajte dolu“ Fica, Pellegriniho a Kaliňáka

11. februára 2022, gabo126, Matelko

Po dnešnej tlačovke Fica a Kaliňáka je už jasné, že začal brutálny politický teror voči opozícii. S Ficom a Smerom to saralabanda už prehrala a tak kto ostal? Pellegrini a Hlas. Začalo to úplatkom 150.000, ktorý mal byť akosi čudne sprostredkovaný. O týchto prazvláštnych praktikách kajúcnikov je škoda hovoriť. Začali sa politické čistky, podobné tým v päťdesiatych rokoch vrátane obetí. Už málokto pochybuje o tom, že Lučanský mohol byť zavraždený.
No a tu je potrebné začať s diskreditáciou Hlasu. Začalo to vymysleným úplatkom. A pokračuje to krásne ďalej. Pýtate sa prečo? Pellegrini chcel vniesť aspoň trošku slušnosti do politiky a bol taký nemastný neslaný, pretože nebol arogantne drzý. Vládna saralabanda sa snažila vtiahnuť Hlas do svojich hier. Ako išiel čas, neschopnosť ho pritiahnuť na svoju stranu a začala sa priama likvidácia Hlasu. Mal jednoducho percentá aj od umiernených liberálov a potrebovali ich zraziť dole.
Základnou úlohou bolo znepriateliť Smer a Hlas. Na začiatku sa aj darilo, ale prišiel zlom pri podpise Bratislavskej zrady číslo 2. Jednoducho o nás bez nás. Arogantné klamstvá ministra vojny o príprave zmluvy atď. sú totálnym nezmyslom. Iba jedna vec je dôležitá a to, či tú zmluvu podpísali alebo nie. Času mali kopu – aj Fico, aj Pellegrini. Neurobili to, ale mohli, aj keby Danko odišiel z vlády, pretože podpísať ju mohli tesne pred voľbami. Nasledoval výstup na Markíze a nachytanie Pellegriniho na hruškách v debate a poznámke od líšky prešibanej, ministra kúrenára a „zabudnutej“ zapnutej kamery. No a už sa to viezlo. Neuspeli s úplatkom, tak bola potrebná iná diskreditácia.
Ako ste si všimli, pred asi tromi mesiacmi neboli až také útoky na Hlas ako teraz po Bratislavskej zrade číslo 2. Teraz je už Hlas spolu na jednej čiare so Smerom, Republikou či ĽSNS. Jednoducho saralabanda zistila, že asi Hlas nebude až tak zapredaný, ako si mysleli. Na každej tlačovke mini-ster vojny osobitne pripomenul, že aj Hlas sa stal žumpou a patrí medzi extrémistov a je nedemokratickou opozíciou, že to len oni sú „demokratickí“. Po dnešku už vieme, že to, čo vyvádzal Smer, je len úbohý odvar proti tomu, čo robí táto amatérska vláda.
Čo majú spoločné títo neoliberáli z PS či SaS s liberalizmom? Absolútne nič! Tak ako Hitler zdegeneroval slová národný a socializmus, tak to urobili neoliberáli so slovíčkom liberál.
Liberalizmus je:
• a) všeobecne: zhovievavosť, zmierlivosť, tolerancia voči iným názorom či ideológiám;
• b) sústava politických a/alebo ekonomických a/alebo spoločenských názorov snažiacich sa presadiť slobodu a práva jednotlivca a často aj myšlienku (spoločenského, ekonomického, kultúrneho a pod.) pokroku. Pôvodne bolo pre liberalizmus v tomto zmysle charakteristické aj presadzovanie (náboženskej a morálnej) tolerancie, rovnosti ľudí, práva na súkromné vlastníctvo, voľného trhu a obmedzenia štátnych zásahov, ale viaceré neskoršie smery liberalizmu tieto názory nezastávajú; napríklad niektorí liberáli sú veľmi netolerantní voči iným politickým postojom, kresťanskí liberáli presadzujú kresťanstvo a nie náboženskú toleranciu a ľavicový liberalizmus presadzuje rôzne (politické a ekonomické) ľavicové princípy.
Čo majú s touto definíciou súčasní neoliberáli? Nič, nič zhola nič! Urobili zo slova liberál nadávku! Hlas si našiel svoju cestu a nie je to práve tá, ktorú myslela prezidentka alebo mini-ster vojny či Matelkov kolotoč!