Pellegrini a Fico si z nás asi robia srandu. Orbán bojoval namiesto Hegera za Slovensko a Greenpeace predal mier za zbrane.

31. mája 2022, gabo126, Matelko

Inak sa nedá nazvať znovuzrodená aktivita strán Smeru a Hlasu a pravdepodobne aj množstva ostatných menších či väčších strán, ktoré sa zapoja do zberania podpisov za predčasné voľby. Dokonca aj samotní progresívci asi majú Matoviča dosť, ktorý koniec koalície oznámil na jeseň. Orbán horko nad Slovenskom zaplakal a radšej zaloboval aj za nás, keď videl pred sebou neschopného Hegera, ešte šťastie, že ten Slovnaft vlastní MOL. Orbánovi bolo asi zle zo Slovákov, ako vykupovali maďarské benzínky.
Teraz k tomu, prečo si z nás Pellegrini a Fico robia srandu. Vraj chcú vyzbierať 350.000 podpisov do konca júla, aby mohlo byť referendum vyhlásené spolu s regionálnymi voľbami. Ten termín sa mi zdá prehnaný, tie podpisy sa nazberajú podstatne skôr. Pri takejto neschopnej vláde, kde ešte aj premiér finančného ministerstva, jeho plagiátorské veličenstvo koaličnej rady, Matelko prvý, veľký a posledný prehlásil, že koalícia skončí na jeseň, tak ľudia nazbierajú podpisy aj do mesiaca a to ešte nie je Covid. V mojom okolí je veľmi nízke promile sympatizantov tejto saralabandy a podpisy budú len tak lietať na hárky. Škoda len, že sa stratil čas.
Ešte jeden postreh ku Greenpeace a ich vyjadreniu, že vraj fosílne palivá meníme za mier. Nuž, vážený GP, ak začnete používať veslice namiesto dízlových lodí, ak budete používať iba drevené bicykle, ak nebudete využívať mobil, PC, siete, ak sa zbavíte v domácnostiach všetkých plastov, lepidiel, a namiesto žiaroviek si budete svietiť iba slnkom a nebude vôbec kúriť drevom, ak nebudete nosiť termo oblečenie, ale len oblečenie z ľanu, konope a vlny, ktoré si spracujete doma bez vody, len tak ručne, tak vám možno uverím. Ak sa začnete skutočne zaujímať o mier a o rokovania, potom vám uverím. Ak budete bojovať proti dodávkam zbraní a budete bojovať globálne za odzbrojenie nielen Ruska, ale aj USA či GB, potom vám uverím, ale teraz je to iba čistá egoistická a hlúpa výzva bez akéhokoľvek reálneho podkladu. Skoro ako momentálne tichá Gretka či kričiaci žiaci Z lavíc do ulíc! Tým by som odkázal skôr hnutie Z učebníc do hlavy.