Založ si blog

Mníchovská zrada v tridsiatom ôsmom, Bruselská zrada v 22 (bez-zradný Heger), kartel, ktorý riadi Európu a Rusov tu nechceme!

Hegnutý prišiel s nápadmi, ktoré už aj ja som tu spomínal veľmi dávno. No teda to sú hospodári a ekonómovia. Čistá katastrofa. Len pripomeniem, že v týchto dňoch prebehla aj Mníchovská zrada v minulosti. Pripomeniem aj Čaputovej, aby sa stihla vyjadriť, pretože nás prirovnávala k Ukrajine. Tak ja jej pripomeniem tieto udalosti. V roku 1938 nás zradil celý svet na čele S Nemeckom, Talianskom, Britániou a Francúzskom (čosi podobné sa deje teraz). Neposlal nám nikto zbrane, proste nič. Za vznik Slovenského štátu a dôsledkov, čo spôsobil, nesie plnú zodpovednosť táto štvorica štátov aj s Benešom, ktorý odmietol pomoc ZSSR. Ďalšia zrada prišla v 48. a znovu v tom mal prsty Beneš a vydal nás ZSSR, ktorý si pred tým ešte anektoval Zakarpatskú Rus a ako jediný víťazný štát sme prišli o územie. V 68., keď nás okupovala Varšavská zmluva a ZSSR sa znovu nič neudialo a čo sme na rozdiel od Ukrajiny urobili my? Pozrite sa na rozdiel v obetiach a bude každému všetko jasné. Dubček urobil, čo mohol a jednoducho zachránil celé ČSSR, aj keď padol za obeť. V 89. nás zradila vlastná zaslepenosť a ideológia. Veci sa nedotiahli tak, ako mali a následky? Začala divoká privatizácia, ktorá skončila vlády Dzurindu a Mikloša predajom strategických podnikov. Ako sa stará ten súkromník a podľa dua Mirinda o tieto podniky? Vraj lepšie? No jasné – sú najzadlženejšie v EÚ! To je skvelé riadenie, až také, že pre Slovensko elektrina neostala. No a tu je najväčšia zrada Bruselu a EÚ, ktorú som kedysi obdivoval. Totálna neschopnosť napadnúť kartel, ktorý skupoval a skupuje energie! Nič iné to nie. Namiesto toho, aby sme dobehli západ, sme nedobehli ani len rok 89. Teraz nás zradil Brusel. Jednoducho nepomôže a všetku ťažobu vrhne na Slovensko, ktoré pravdepodobne ekonomicky padne.
Vôbec by som sa nedivil, ak by za týmto v pozadí stáli oligarchovia Bruselu a USA. Zlikvidovať malé štáty a ekonomiky a vytvoriť už nie banánové republiky, ale kolónie. Všetko to, čo sa deje, som už písal skôr a predpovedal v blogoch. Akých to máme tam hore politikov, ak nedokážu predpokladať takýto elementárny vývoj a nedokážu pripraviť scenár na záchranu? Veď Brusel so svojimi návrhmi je absolútne bezradný a iba pritakáva špekulantom na burzách, ktoré sám stvoril. Burza – dobrý pomocník, ale veľmi zlý pán. Na burzách s energiami by sa malo obchodovať len s prebytkami a nie ako elektrárne odpredajú celú produkciu do Nemecka či do ČR. Choré, choré, choré! A áno, vyústi to do sociálnych nepokojov a možno aj k rozpadu EÚ. EÚ už stačí iba zobrať štátom právo veta a začne sa to rúcať ako domček z karát. Slováci zistili, že už nemajú vlastne nič. Je pravdou, že sme prvý národ, ktorý bude platiť hybridne a pol výplaty pôjde na plyn a druhá polovica na elektrinu a aj to si bude asi musieť požičať. Stravu my nepotrebujeme. Postavíme si stĺpy ako v jednej rozprávke so Zuzkou Krónerovou a heslo dňa bude: „Nič nejem, nič nepijem, len zo vzduchu žijem“.
Posledná vec, ktorá ma zarazila aj v súvislosti s dnešným prejavom Putina je, že Rusov, ktorí sú proti vojne a utekajú z Ruska, tak akurát tých nechceme? Čo mal Putin pravdu, že to je vojna západu proti Rusku? Naženú štáty ešte aj tých Rusov, ktorí nechcú bojovať, späť? No super, potom je ťažko si myslieť, že svet chce mier. Veru, pre mňa nie je rozdiel, či uteká pred vojnou Rus, alebo Ukrajinec.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894716x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív