Nikto vám nesľúbi toľko ako politici a koniec anonymity

25. októbra 2022, gabo126, Matelko Sabinov

Ako tak pozerám na predvolebné sľuby, vôbec neutekajú od tých parlamentných. Vybudujeme cesty, múzeá, chodníky. Zlepšíme kultúru, šport, podmienky na podnikanie či školstvo. Budeme využívať granty EÚ atď.. Žiaľ, nikde nevidím – budeme slúžiť ľuďom, alebo budeme s vami pravidelne komunikovať a riešiť vaše problémy. Myslím, že politici toho viac sľubujú ako budúci manželia v kostole. Tým stačí lásky, až kým ich smrť nerozdelí, ale politickej sľubotechne tento základný princíp našej spoločnosti chýba. Do funkcií sa tlačia ľudia bez odborného vzdelania. Aspoň by mali nejaké skúšky z fungovania samosprávy, ale to na Slovensku potrebné nie je. Niektorí idú so sľubmi až tak ďaleko, žeby im ani štátny rozpočet nestačil a len sľubujú, teplé miestečko tomu za hlasy, tu sa dohodí taký pozemok, či to a to sa vybaví.
Pozerám aj na to množstvo letákov. Škoda lesov a ešte aj zle horia. Ľudia by si mohli nájsť informácie na webe. Stačí taký Google na overenie toho ktorého kandidáta. Veľmi zavádzajúca propaganda je aj z pozície existujúcich zástupcov samosprávy o tom, čo už urobili! No a čo mali robiť, ak nie nie spravovať a všemožne sa snažiť zlepšiť kvalitu života obyvateľov? Skôr ide o to čo neurobili a mohli, ako to čo urobili a mali! Pretože funkciu obsadili na základe vloženej dôvery. Veľmi budem zvedavý, či voľby budú znovu o kvalitách osobnosti a znalostiach, alebo len o politickej kortešačke a sľuboch, ktoré sú len prázdnymi rečami.
Teraz k druhej téme, na ktorú už dlhodobo upozorňujem a politici sa možno konečne spamätali. Čo je na tom zlé, ako človek, nie je iba nickom, ale skutočnou osobou? Sám mám svoje meno vždy uvedené na ktoromkoľvek blogu. Nemám s tým problém, nikdy nevystupujem anonymne. Veď opatrenia by sa dali veľmi ľahko urobiť aj zo strany štátu, kde by sa napríklad prihlasovali pod jednotlivé diskusie ľudia prostredníctvom platformy slovensko.sk, kde by sa vytvoril jedinečný kód na overenie osoby. Nič problematické. Dalo by sa to aj dvojitým overením ako napríklad banky, ale myslím, že by to bolo podstatne lepšie cez aplikáciu, kde by bol overený aj občiansky preukaz. Takto by sa dalo zabrániť mnohému nechcenému vo virtuálnom svete. To bol len nápad, čipové OP sú už samozrejmosťou a kto chce prispievať do diskusií s takouto registráciou by nemal mať problém. Doslova by sa vytvoril systém ako s kreditkami a hotovo.