Referendum určite Áno! Bieda tzv. národných strán

13. januára 2023, gabo126, Matelko

Idem na referendum. Vždy som chodil na všetky voľby či referendá. Neviem prečo by som nemal ísť na referendum, keď je v ňom dôležitejšia otázka, ako bol vstup Slovenska do EÚ. Mať možnosť odvolať vládu, ktorá bola zvolená občanmi, je jednoducho nevyhnutnosť. Nie je to o Smere ani o Hlase, je to o možnosti odvolať aj možných diktátorov. Ak si niekto myslí, že dáva niekomu hlas na štyri roky a ten si môže následne robiť čokoľvek s občanmi, hlboko sa mýli. Je to kus priamej demokracie, ktorú občanom nemožno uprieť.
Prečo nerobí propagáciu referendu až tak Smer či Hlas? Pretože ani im to nevyhovuje. Čo ak niekedy budú vládnuť? Dá ich dole ulica? No nedá, ak nebude úspešné referendum. Ako tak sledujem, je to voda na mlyn skôr opozičným stranám ako koaličným. Ak vyhrá Hlas alebo Smer budúce voľby, už nebudú mať dôvod meniť zákon a argumentáciu budú mať teda riadne silnú. Toto si však súčasná saralabanda neuvedomuje. Oni žijú pre dnešok a včerajšok. Nám ostáva len ten šok z ich rozhodnutí a nečinnosti aj v podobe zálohových faktúr, kde sa energetické monopoly prakticky správajú ako výpalníci. Celý systém je zlý a toto som už predpokladal dávnejšie vo svojich blogoch. Aj tu sa vyskytli miestni „experti“ na ekonomiku, ktorí tvrdili, že preháňam. Bodaj by mali pravdu a ja by som sa mýlil. Žiaľ, do bodky sa naplnili všetky moje predpoklady od naťahovania vojny cez infláciu až po postupný pád podnikov. Neschopnosť chrániť energetickú bezpečnosť je priam ukážková. Oni nevedia, čo majú robiť a sú úplne mimo, preto aj to referendum.
Skutočne referendum nie je o Ficovi, ale je o nás.

Mať možnosť odvolať akúkoľvek vládu – o to nám ide. A ja ju využijem.

Či bude úspešné? Záleží len na občanoch, ale ak sa ho ľudia nezúčastnia, prakticky vyslovia vláde dôveru a budú súhlasiť aj s tými faktúrami. Potom môžete platiť u lekára aj za otvorenie dverí stovečku.

Teraz na skok k tým nepodareným egoistickým tzv. „národným“ stranám. Mnohých lídrov poznám aj osobne a preto je tu výzva, aby konečne začali rokovať o jednej kandidátke buď pod SNS, alebo hoci aj NK. Republika to má viac menej isté. Ja ako ľavicový libertarián viem zatiaľ koho voliť a ešte viac koho nevoliť, ale ak sa tento cca 6 až 10% potenciál nepospája na jednu kandidátku, dobre nebude. Už kašlite na to, kto komu zobral vedierko či ukradol názov, ale sa sprosto vyjadril. Začnite rokovať na podobných princípoch, ako to pripravoval nebohý Petre Švec. Porovnajte svoje sympatie na jednej kandidátke a dozviete sa skutočný potenciál, aký máte. Saralabanda to pochopila, kedy to pochopíte vy? Mať nejakých 15 tzv. národných strán je trošku priveľa. Niekedy sa mi zdá, akoby boli zaplatení za to, aby rozdelili hlasy. Preto ak sa nedajú dokopy tieto strany, tak nech im nedajú hlasy ani občania. Toto je apel aj na ich členské základne. Zmeňte prístup, prekročte svoje ego, respektíve svoju nekonečnú nadutosť, že ste spasiteľmi Slovenska. Nie ste, pokiaľ sa nepospájate a ani vtedy nebudete, ak neukážete svoju silu politicky vyzretého subjektu s jasným programom. Pre nás ostatných potom ostane už len Hlas, Smer, alebo Republika a ten štvrtý možno bude chýbať, ak nedostanete rozum a prepadne cca 7 % hlasom, ktoré môžu byť rozhodujúce.