Rektor PU ide kandidovať za Demolátov a koniec Demokratov

5. mája 2023, gabo126, Matelko Škola volá

To, čo predviedol Heger za posledné dni, je naozaj hodné výučby. Ako sa z Demokratov stali Demoláti? Stačil tri dni a kšefty, aké môže aj Matelko závidieť, keď už jeho manželka je akosi v mínuse s tým jej podnikaním. Asi dotoval Matelko to jej podnikanie so svojou výplatou. To však len na okraj posledného týždňa.
Chápem rektora Prešovskej univerzity, že chcel pozvať Demoláta, padnutého či odvolaného premiéra či dočasne povereného a mutliministra na zastupovanie. Vraj on vie všetko po včerajšom vystúpení a plačkaní v RTVS ako jeho súkromnej stanice. No a rektor sa rozhodol ukázať, ako sa deformuje Slovensko priamo študentom. Ako bude vraj vyzerať budúcnosť Slovenska pod vedením Hegera. Len niekoľko dní stačilo, aby sa študenti presvedčili, o čom ba tá prednáška a čo v skutočnosti povereník a multitalent na ministrovanie Heger dokáže.
Kedysi som si myslel, že vysoké školy sa do politiky nezapájajú a bojujú za svoje akademické slobody. No Kónya ešte aj Hegera vyznamenal, ako kedysi robili starí papaláši. Čo tam potom, že priviedli Slovensko na psí tridsiatok? Že nevedeli sa medzi sebou ani dohodnúť v rámci koalície? Že neboli schopní zvládnuť ani jeden rezort a nedokázali ani len splniť svoje predvolebné sľuby? Možno pán rektor pôjde kandidovať za Demolátov, alebo možno dostal niečo iné ako všimné, nejaký prísľub. Inak sa takýto postoj vysvetliť nedá. Iba ak hlúposťou a nepremyslením následkov. Možno by takto nekonal, keby vedel čo bude nasledovať. Najhoršie na celej veci je, že poznám aj jeho prácu a uznávam ho ako odbornú kapacitu, ale v politike a vo vedení univerzity asi zlyhal. Volať na prednášku o budúcnosti odvolaného premiéra s poverením a ešte ho vyznamenať je čistá hanba a prúser!
Vlčan sa 1,5 melka nevzdá, veď aj načo, skládka je nekontrolovateľná skrýša financií. Krásne sa tam môžu ukryť. 5 mesiacov ministerský plat, alebo 1,5 melka pre svoju firmu? No neber to! Budaj ako taký bylinožravý medvedík, ktorého nikto nikdy nevidel sa tvári, že on nič. Asi si robí zápisky a poslal ich na motúziku Káčerovi. Chudák Šeliga so svojou polovičkou, čo on tam teraz bude robiť, keď sa jeho bývalej šéfke vyhrážal jeho súčasný kolega. Nejako sa to domotáva. O ministerstve vnútra škoda reči. Študenti PU si môžu urobiť názor na to, čo sa povedalo na prednáške a za čo dostal ocenenie Heger od rektora a môžu to porovnať s neúspešným odvolaným a povereným premiérom, ktorý začínal v strane OLaJNO a mali ústavnú väčšinu až po totálny pád. Ak dostal Heger od rektora vyznamenanie za demoláciu Slovenska, tak je to skoro podobné, ako keď Tiso vyznamenal nacistov za potlačenie SNP. Hrozné prirovnanie, ale principiálne v rámci rozvratu republiky veľmi podobné, ale hlavne veľmi trápne. Ešte raz – takáto politická kampaň do škôl nepatrí a to, že to bola kampaň, nemôže poprieť nikto! Možno iba Heger a jeho príhovor o vodke.