Koniec druhej svetovej a Putinovi vlci v hre o tróny

20. apríla 2015, gabo126, Nezaradené

Koľko informácií o vystúpeniach ruského prezidenta je v našich médiách? Prebieha naozaj informačná vojna medzi EÚ a Ruskom? Možno áno a možno nie.
Už skôr som písal blogy o odtrhnutí Krymu a problémoch obyvateľov na Ukrajine či troške histórii a vývoji situácii. Teraz si prezerám internetové stránky a len tak prezerám, čo sa nám to urodilo. Veľmi mi imponovala debata medzi Putinom a Tuskom, aj keď je staršieho dáta.
Po absurdnej „arabskej jari“, radšej napíšem s malým písmenom, pretože veľké si to nezaslúži, prišlo kruté vytriezvenie. EÚ musí zasadať kvôli emigrantom pretože je ich už toľko, že by mohlo ísť aj o takú menšiu plánovanú inváziu.
No a Putin a Ukrajina slúži iba na odpútanie od zásadného problému a to postupnej islamizácie Európy. Nejde tu pritom o zanedbateľné množstvo migrantov. Už sú to tisíce. 220 000 minulý rok. Dokedy bude EÚ ticho a bude si hovieť vo svojej vysnívanej multi-kulti spoločnosti?
Európa a USA však teraz mlčia o ISILE, Boko Haram a iných teroristických skupinách. Zopár zoťatých hláv, upálených, znetvorených, tisíce znásilnených žien, zničené pamiatky. Ako môže mať terorizmus takú silu a prístup ku zbraniam a financiám?
EÚ či USA môže kontrolovať banky, finančné toky, ale nerobí to. Radšej rozdúchavajú vojnu priamo v Európe. V Afganistane stačilo na útok zničenie pamiatok . V Iraku stačilo nepotvrdené podozrenie, že majú chemické zbrane. V Líbyi postačilo k útoku zopár miliárd dlhov Francúzska či Talianska a bolo vymaľované.
Jedno je však isté. Tieto krajiny neboli a nie sú prispôsobené na demokraciu. Vždy budú potrebovať diktátorov, ktorí dokážu krotiť náboženské a mocenské vášne individuálnych „demokratických“ náčelníkov. Tieto chyby tu už boli a zjavne sa naši mocipáni nepoučili. Študovať by mali históriu a to povinne.
Vlci nech prejdú na motorkách až do Berlína a späť. Sme predsa demokratickými krajinami či nie? Neohrozujú nikoho a len prejavujú určitý názor a poctu ruských padlých vojakov, vlastne nielen ruských, ale sovietskych. Koniec koncov, by to bol určite dobrý zážitok pre každého, kto by si prejazd pozrel, presne tak ako plne ozbrojenú americkú vojenskú kolónu.
Prestali ma baviť jednostranné informácie, respektíve dezinformácie a totálne klapky na očiach nielen médií, ale aj mnohých ľudí. Doslova vrie v nich neskutočná nenávisť. Cítia sa ako ochrancovia demokracie? Nech idú do Iraku, Líbye a zachraňujú masakrovaných kresťanov, Kurdov, Koptov… Majú možnosť.
Rusi tento problém spozorovali a identifikovali. Začali sa chrániť. Neúmerné ustupovanie minoritným skupinám a vôbec nemám na mysli osoby rovnakého pohlavia, privádza našu spoločnosť k anarchii. Ak chcete vidieť, ako dopadneme, pozerajte Hru o tróny. Tam sa stínajú hlavy, menia králi a nikto nie je ušetrený, ani dobrý, ani zlý.