Založ si blog

Roztrhaná Ukrajina

Uvažujem a konšpirujem, komu najviac vyhovuje súčasný bordel na Ukrajine. Prečo vodcovia opozície nepočkajú na riadne parlamentné voľby, alebo nezvolia formu generálneho štrajku na zosadenie? Bez násilia s dostupnými prostriedkami.
Komu najviac vyhovuje súčasný stav? No dvom zoskupeniam určite. EÚ a Rusku. Prečo akurát týmto dvom. EÚ sa chce dostať bližšie k Rusku a Rusko chce späť svoje darované enklávy a priemyselný východ, kde je väčšina ruského obyvateľstva.
Tu nejde o nastolenie demokracie, ale o postupné rozdelenie Ukrajiny. Možno katastrofický scenár a možno nie. Ukrajinskí obyvatelia ruskej národnosti z priemyselného východu nebudú chcieť ísť do EÚ ani ďalej ostať v Ukrajine. Odesa či iné enklávy s ruskou národnosťou sa budú chcieť vrátiť k medveďovi a nikto s tým nič neurobí. Občianska vojna neprichádza do úvahy. Naštvať medveďa sa nevypláca a EÚ ani USA nemajú chuť na ďalšiu vojničku. Rusko ma nesporný argument v prípade odtrhnutia a to precedens v prípade Kosova.
Kličko vlastne ani nevie, že si možno dáva vlastné KO. Skôr či neskôr sa to stane. Ak budú pokračovať ozbrojené strety a ruské obyvateľstvo sa nebude cítiť bezpečne, môže požiadať o pomoc a kto s tým čo narobí?
Úplne zbytočný konflikt, do ktorého obyčajní ľudia nevidia a určite ani ja, ale je to jeden z možných scenárov vývoja.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895192x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív