David Straka odchádza študovať do zahraničia, aby bolo na Slovensku dobre

1. júla 2017, gabo126, Nezaradené

O zmanipulovaných protestoch a prešľapoch žiakov – organizátorov protikorupčných protestov, ktoré sa skončili totálnym fiaskom a najhoršie, že práve zo strany samotných organizátorov. Straka si už môže robiť album či knihu z vtipov či fotomontáží z internetu ako náš kapitán.
Mesiac pred protikorupčným protestom som písal o tom, prečo si študenti vybrali len časť korupcie. No a ešte k tomu si vybrali len tú časť, ktorá vyhovovala opozícii. Mohli si prečítať aspoň Gorilu od Nicholsona, či zopár kníh od Gustáva Murína, no z pohľadu kauzy „Baštrnák“ im aspoň niekto mohol vysvetliť vratky DPH a ako to funguje pri mafii, ktorá nosí biele goliere.
Jedno ste si však všimli? Ako odrazu dávajú od mládežníkov všetci ruky preč. Urobil to jeden jediný rozhovor. Straka bude poučený a svoje minúty slávy ako budúci politik si už prežil. Toto sa bude s ním vliecť dosť dlho, ak by chcel ísť niekedy do politiky, tak už sa mu to zrejme nepodarí.
Na druhej strane je mi ho aj trošku ľúto, že bol takto zneužitý. Aspoň tú školu pôjde študovať do zahraničia, keďže mu tie slovenské nevyhovujú. Možno, že je to taká menšia odmena a kráľ parazitujúcich slov „vlastne“ a „akože“ sa presunie do zahraničia. Teraz sa ukázal v plnej nahote aj dôvod neúčasti študentov na diskusii s Gašparom. Zlyhali by pri prvých slovách. Politológovia hovoria o megaprúsere.
Skončili protesty a stratený Matovič asi ešte hľadá niekde účtovníctvo po študentských protikorupčných pochodoch. Ak by som bol príliš veľkým konšpirátorom, tak ako víťaz z týchto protestov vyšiel jednoznačne Smer. Vôbec by som sa nečudoval, ak by tam bola nejaká riadená spolupráca, aj keď zo strany študentov možno nevedomá. Kto poťahoval za nitky okrem TIS či OSF, alebo niektorých opozičných strán či hereckých „elít“, nám ostane utajené. Jedno je však isté, ešte predtým dal štát zopár miliónov mimovládkam na boj proti korupcii. Možno, že je to len náhoda, alebo náhody v takejto miere neexistujú?