Národnostné maďarské strany sa spájajú a tzv. národné sú v totálnom kolapse

8. augusta 2020, gabo126, Nezaradené

Národnostné strany na Slovensku pôsobiace na zmiešanom území sa spojili. Je jedno, že sú to práve strany postavené na národnostnom princípe a to maďarskej národnosti. Tzv. národné slovenské strany sa nepoučili z volieb a nedokázali doteraz prekonať svoje vlastné egá. Je priam nevyhnutná obmena starej gardy, nemyslím vekom, ale myslením. Zbytočné vyťahovanie nezaujímavých a možno aj konšpiračných tém typu 5G.
Rozum ostáva stáť nad nečinnosťou SNS či Vlasti v súčasnom dianí a ich tvrdohlavosťou pri odmietaní spolupráce. Už skôr som navrhol princíp, ako by sa to dalo vyriešiť. Myslím, že aj SNS aj Vlasť si ešte nevylízali rany po voľbách a svojou neschopnosť navrhnúť zmysluplný okrúhly stôl len dávajú esá do rúk neoliberálom a Matelkovi s jeho politickým cirkusom.
Nezmyselné predvolebné útoky SNS na ĽSNS, či absolútna ignorancia strany Vlasť a nadviazanie rozhovorov s inými menšími stranami na základe dopredu stanovenej hry ich stálo parlament aj štátnu dotáciu. No a teraz, až na malé výnimky, stále mlčia. Kde sú odborníci, ktorí kandidovali za jednotlivé strany? Kde sú ich názory a vystúpenia? Len lídri nestačia a v prípade SNS je to absolútne ticho, ako pred totálnou likvidáciou či dokonca zmierením sa s výsledkami a stiahnutím sa do totálnej ulity. Namiesto vytvorenia dvoch silných blokov, ktoré by mali šancu spolupracovať, sme sa dostali mimo akúkoľvek hru. Reklamní poradcovia veru zle radili a dobre neporadili, akoby nepoznali Slovákov. Viera v čistého a morálneho politika sa stratila. Vôbec je možné mať morálneho politika? Slováci si to asi ešte nezaslúžia. Aby som sa vrátil k tým dvom blokom, jeden mohol byť zo sympatizantov ĽSNS a druhý v pohode spojený napríklad pod SNS s novým vedením. Spoločná koordinácia by ľuďom dala určitú nádej.