Založ si blog

Fialkovej streľba, Trumpov ruský komplex, Ficove remeslá, nebezpečné kinderká v USA

Daj sa mi svete, Fialková netrafila, no a čo? Každý má niekedy svoj zlý deň. Ak niekoho sklamala, tak možno jedine seba a ani to nie. Učí sa a robí, čo môže a čo je v jej silách. Naozaj nejde o nič. Ona netrafila zopár terčov, ak by ich trafila a nebodaj by získali medailu, hneď by sa s nimi všetci fotili. Kuzminová má absolútnu pravdu, nejde predsa o život. Zoberme si stopäťdesiat darmožráčov plus vládni činitelia a niekoľko stovák prisluhovačov vrátane prekysnutej misky. Koľko tieto trúby dodrbali? Koľko že to ľudí priviedli na mizinu, aké že to zákony poschvaľovali? Tých sedem netrafených terčíkov je v tomto súkolí absolútne bezvýznamných a o pár dní ani pes po tom neštekne.
Fialkovej držím prsty, ako aj našim hokejistom a vlastne všetkým športovcom. Určite sa chcú prezentovať v tom najlepšom svetle a momentálne určite nič lepšie nemáme. O podmienkach, ale aj korupcii možno, že aj v športe škoda hovoriť. Oni sú potom len také hromozvody, po ktorých sa všetko zvezie.
Trump a USA je v súčasnosti spolu s EÚ prudko prenasledovaná zlým Ruskom. Dokonca prezidentovi Putinovi stačí iba trinásť trollov, aby ovplyvnil celé voľby v USA, Francúzsku, Holandsku ….. Možno sa pridá aj nejaká tá ruská agentúra. Načo potom jadrové zbrane a všeobecne zbrane, ak nejaké správy dokážu ovplyvniť milióny voličov? To sú na tom ľudia v USA či EÚ s vlastným tak zle? To si naozaj nedokážu vytvoriť vlastný názor? Orwell by z tohto nebol veľmi šťastný a to hlavne preto, že sa to stalo. Naozaj takto médiá dokážu ovplyvňovať široké masy? Tak to sme teda dopracovali. Niet sa čomu čudovať. Vzdelanosť na ústupe a čím väčšia závislosť na pôžičkách a materiálnych statkoch zabraňuje rozvoju vlastného myslenia. Tu sa Orwell mýlil, nie chudoba a diktatúra, ale prebytok a ľudská túžba po bohatstve ničí charakter osoby.
Putin naozaj môže asi za všetko. Že sú deti u nás sprosté, že ľudia sú čím ďalej sebeckejší, že nie sme úctiví, že strácame identitu a spoločenské správanie.
Pán premiér Fico objavil teplú vodu v oblasti školstva. Iste, je potrebné zrušiť, alebo spoplatniť odbory, ktoré nie sú pre spoločnosť užitočné a to aj na stredných aj na vysokých školách. Jedno, čo je isté, hráme sa tu na demokraciu a kapitalizmus, ale financovanie školstva je stále socialistické. Nevravím už vôbec o vlakoch zadarmo, ktoré ani za socíka nebolo. Riešenie je jednoduché. Ak potrebujeme na Slovensku nepotrebných politológov, tak nech študujú v rámci štipendií. Najlepší dvadsiati dostanú štipko a ostatní, poď ho si to zaplatiť. A to by sa malo aplikovať na všetkých školách, ba dokonca aj na stredných. Zašiel by som až tak ďaleko, že odborným školám zameraným na remeslá, poľnohospodárstvo, techniku, IT by som už neplatil podľa počtu žiakov, ale podľa kvality výučby. Postupne by sa do takých škôl žiaci vrátili, ak by si ich inde museli platiť. Všetko sa dá, len treba chcieť. Malý príklad. Dnes som si vo vlaku vypočul, že Kodaň je v Poľsku od študentiek filozofickej fakulty. Stačilo.
Ešte raz USA. Konečne dorazili do Spojených štátov nebezpečné kinder vajíčka. Bol dlhodobý zákaz pre možné ohrozenie detí. Nuž, ešte šťastie, že do nich firma nedáva aj strelné zbrane, ktoré sú tak populárne medzi mládežou v USA a ku ktorým sa dostanú ľahšie ako k tým kinderkám.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894496x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív