Založ si blog

Pán Hlina, vy už nie ste občiansky aktivista

Alojz Hlina je poslanec NRSR za Obyčajných ľudí –nezávislé osobnosti. Nedalo mi, aby som nereagoval na jeden z jeho blogov. Cítil sa byť urazený ako malé decko za to, že redaktor Pravdy ho mierne sfúkol za gramatiku v článku.

Tiež blogujem a mám aj chyby, ak ma na nich upozornia, len sa slušne poďakujem a ospravedlním sa za to. To, čo tu predviedol pán poslanec, nie nič ako urazenie jeho neomylného ega. Akosi pozabudol na to, že už nie je súkromnou, ale verejne činnou osobou a teda je zodpovedný ľuďom, keďže je platený z ich daní. Na toto by si mal zvyknúť. Politik je jednoducho pod drobnohľadom a pod neustálou kritikou verejnosti. Žeby príchodom do parlamentu fungovala iba krátkodobá pamäť?

Politik ako verejná osoba musí zniesť oveľa väčšiu formu kritiky a tlakov. Nie je možné, aby sa cítil niekto urazený dupľovane preto, ak si za to môže sám! Áno, sám, pretože na základe informácií v jeho blogu poslal svoj článok aj ostatným redakciám. Preto mali novinári plné právo reagovať na tento článok či blog. Vôbec nepatrím k obhajcom médií, ale jednoducho sú tu. Novinári, jedni za – iní proti.

Výhovorky typu „manželka mi opravuje blogy a teraz to nestihla“ sú smiešne ako plač nad „kožou z kuraťa“ pána predsedu strany. Mne naozaj pripomínajú neustále výhovorky malých detí a nie dospelých osôb. Detí, ktoré sa hrajú na vlastnom piesočku a nevidia napravo ani naľavo. Kedysi sa mi jeho počiny aj páčili. No po Malackách som presvedčený o budovaní imidžu neschopnosti ponúkať reálne riešenia.

Tak sme prišli o jedného občianskeho aktivistu a máme o jedného politika viac. Na margo opravovania blogov: pán poslanec má predsa asistenta či asistentku a už vôbec nevravím o tom, že už je poslancom a taký poslanec má čas na písanie blogov o nejakom vysielači… Nemal by radšej takéto problémy riešiť v parlamente, keďže je poslancom a môže predkladať zákony? Alebo tu budeme čítať len blogy od pánov poslancov, ako by to mohlo byť, ale oni chudáci nemôžu vôbec nič presadiť, pretože Fico?!

Na záver už len jedno ľudové príslovie na zopakovanie pre tých, čo na neho zabudli. „Zabudol vôl, že teľaťom bol.“

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895325x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív