Založ si blog

Ministerstvu práce banán a ľuďom prácu

Všetko je relatívne. Nezamestnanosť je síce na vzostupe. Opozícia obviňuje koalíciu, koalícia opozíciu. Len tá Slovač ostáva bez práce. Živnostníci sú pre vládu len obyčajní podvodníci. Pre ľudí sa stáva slovo podnikateľ nadávkou.
Zato zahraniční investori majú dvere otvorené dokorán. Len si dupnú, spravia bububu a už sú tu zľavy, úľavy a zatváranie očí. Nevadí, že mzdy sú na úrovni rozvojových štátov. Nevadí, že Slováci si ešte stále uťahujú opasky a vôbec nevadí, že podmienky na podnikanie sa podmienky neustále zhoršuje.
Slovenskí živnostníci či podnikatelia budú vždy hľadať iné cestičky ak sa podmienky budú čím ďalej zhoršovať a sankcie zväčšovať. Sú dobrí len na platenie daní. Veľkí podvodníci „DPH-čkari“ sú prakticky nepostihnuteľní. Štát si nevie s týmto druhom podvodníkov poradiť. Recepty sú, len ich akosi vlády nechcú presadzovať. Ktovie prečo? Žeby preto, že medzi podobnými podnikateľmi majú svoje „biele“ ovce. Schválne biele, pretože tie čierne si už obsadili biele goliere.
Prístup ministerstva práce je toho príkladom. Návrh novely zákona o podpore na vytvorenie živnosti totiž už ráta s tým, že živnostník môže tento zákon zneužiť, ak by prerušil živnosť na pol roka a tak ju bude musieť prerušiť minimálne na rok.
Čiže živnostník je už automaticky podvodník. Na ňom sa nemohla kríza odraziť? On nemá právo na krízu? Živnostník je len odkázaný platiť dane a odvody? Hej veru, nemá žiadnu podporu vo vedúcich manifestu štátu. Samé nariadenie, zmeny, novely. Kto to má sledovať? Nie je šanca. Pritom stačí tak málo. Len všetko dať pod jeden logický integrovaný informačný systém. Každý blbec má „štempl“ a potrebuje opečiatkovať nejaký ten lajster. Tak načo by sa niečo zjednodušovalo ak máme platiť kolky, zato to čo už úrady majú?
Ešte k tým podvodníckym živnostníkom. Ak by naozaj chceli tú podporu cca po piatich rokoch, tak prečo im nemôže štát poskytnúť aspoň tých prechodných 4130,-€ ? no nemôže, pretože štát potrebuje podporiť veľkých investorov, kde im dajú iba od 50.000 do 120.000 €. Čože je to. Pritom ďalšie úľavy a odpúšťanie daní nie na úbohých 5 rokov, ale rovno na 10. No a potom stačí zbaliť „švestky“ a odísť do Rumunska či na ďaleký východ. Ak náhodou sa ešte investorovi ešte zapáči na Slovensku, tak stačí trošku povydierať vládu a máme to. Montážne linky od 300 do 600 € na mesiac za čo by Nemec ani skrutku neotočil.
No čo už. Nezamestnanosť je tu. Firmám ani podnikom sa voľajako nedarí. Slovenskí živnostníci sú na okraji záujmu. Pardon sú stredobodom záujmu pokiaľ ide o odvody a dane, respektíve iné kolkované papiere o ktorých mnohokrát ani nevie až kým nepríde pokuta či kontrola. Asi si dám žiadosť na ministerstvo práce za poradcu. Pretože tá kopa tváriacich sa pracujúcich – naozaj neviem, na čo to vlastné sú, ak sú na sto honov vzdialení od reality. To, čo sa deje, sú prvé kroky k šedej ekonomike.
Len nech tie banány nám aspoň ostanú. Tie sú pre nás naozaj prepotrebné, už keď sme tou banánovou republikou.

Peter Pellegrini si pripísal ďalšie P, Matovič ďalší prúser a Šimečka je asi podľa jemu vlastnému humoru d. .. l.

16.06.2024

Máme nového prezidenta, ktorý si pripísal ďalšie P k svojmu menu. Už bude navždy Prezident Peter Pellegrini. Prejav bol možno podľa niektorých dlhý, ale fakt bol dobrý a lepší som jednoducho nepočul. Darmo sa Shooty zhovadil so svojou karikatúrou, ide len v deb…ných intenciách Denníka N a jeho redaktorov. Začnem asi používať slovník týchto pseudonovinárov, veď to [...]

Republika možno prekvapí a obrovský omyl PS a ich „viery“ v novinársku slobodu

28.05.2024

Ďalšie voľby sú predo dvermi. Bude to tvrdý súboj PS verzus vládne strany. Ako by to mohlo dopadnúť? Zastávam názor, že čiernym koňom by mohla byť Republika. Ono SNS tak trošku nudí a hlavne predseda je skôr už zlúčený so Smerom. Preto voliči skôr budú inklinovať v eurovoľbách k Republike ako k SNS, aspoň tí z tzv. národného spektra. Uvidíme či sa podarí spojiť [...]

Zmierenie, tolerancia, alebo konečne zrušenie anonymity na fórach? Mimochodom, pamätám si veľmi dobre slová Radičovej na jednej besede.

18.05.2024

Stali sme sa opäť jedineční a na chvíľu počul o nás celý svet. Teda celý, taká Južná Amerika či Afrika, alebo Oceánia to má … Stalo sa niečo hrozné a prekročili sa akékoľvek červené čiary. A áno, podieľali sa na tom aj médiá, aj neoliberálne skupiny. Bol prípustný len jeden názor a to ten ich. Nevravím o hlúpostiach tzv. plochej Zemegule. Čo však musia [...]

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:55

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 646
Celková čítanosť: 3931671x
Priemerná čítanosť článkov: 6086x

Autor blogu

Archív