Založ si blog

Transparency International – na Sabinov nešahaj!

To myslím úplne vážne. Po absurdnej reportáži a poradí obcí a miest, ktoré sa správajú transparentne, mi to dvihlo riadne žlč.
Že vraj za audit od 7000 do 10000 € pre súkromný subjekt, bez akéhokoľvek obstarania tam šli verejné zdroje. Pánom primátorom a s starostom odkazujem, že takto vyhodené peniaze boli asi najnetransparentnejšou investíciou. Neviem, ako to budú zdôvodňovať svojim poslancom a ako obyvateľom. Aký význam ma nejaký papier bez akejkoľvek hodnoty pre občana? Občan nie je dement a vie to vedeniu spočítať pri voľbách. Na to nejakú NO nepotrebuje. Menovaná organizácia pravdepodobne mnohokrát ani len nebola v danom regióne. No zato mali krásne Vianoce. Ak im zaplatilo len takých 10 miest za nejaký srandovný audit spomínanú sumu, dajme tomu 7000 €, tak to bolo krásnych 70.000 € z verejných zdrojov pre súkromnú organizáciu. Úžasný tunel. To by mohlo začať zaujímať aj daňovákov. Čo taká DPH? Sú platcami? Neporušili žiaden zákon?
No neviem, ale príjem je to priam božský pre zopár dobrovoľníkov a pár zamestnancov. Ešte s tým idú do TV. My vám spravíme akýkoľvek audit! Síce len na papieri, bez záruky, ale o polovicu lacnejšie! V živote by mi však nenapadlo v súčasnej situácii žiadať za audity takéto prachy, aby sa dostali do nejakého rebríčka čo ma každý v …..
V Sabinove si vládnu Sabinovčania a aj budú. Nepotrebujú rady od pofidérnych firiem z Bratislavy. Nech si hodnotia svoje pôsobisko. Sabinovčania zrátajú dobré aj zlé pri voľbách. Rozhodneme sami o sebe. Poznám primátora aj ľudí a žeby to bolo na cca 97. miesto? Už si nepamätám. Žeby nezaplatil? Chvála bohu! Vážim si každého človeka a občana Sabinova a nemal som nikdy žiaden vážny problém s nikým. Ba dokonca ani s vedením mesta, nech bolo akékoľvek. Naozaj sa nám nemiešajte do našich záležitostí!
Na margo veci – ak by zaplatilo tých 100 miest, tak to by bolo úžasných 700.000 €! To nezisková organizácia môže mať ešte názov nezisková? Ozaj, a čo tá skrytá reklama? To bola reklama v priamom prenose. S produktom a s cenou, ktorú za to pýtajú.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881130x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív