Založ si blog

Došrotovali sme a asi aj docestovali

Jedna malina za druhou. Ide leto a slnko pripeká. Niekomu asi pripieklo aj to, čo nemalo. Envirorezort konkuruje ministerstvu vnútra, ktože to predloží zákon súťažiaci o zlatú malinu. Predbiehajú sa a my sa nestačíme čudovať, akým Smerom sa to uberáme.
Istoty budú. Majú sa kontrolovať.
Že vraj kvôli doručeniu pošty! Takú sprostosť som teda dosť dlho nepočul. Poznám zopár stavbárov, ktorí pracujú v zahraničí a často dlhšie ako 90 dní. Pohybujú sa po stavbách na rôznych miestach. Už vidím, ako ich zahraniční poštári naháňajú a urgujú. No a čo na to Únia? Máme Shengen a zaručený voľný pohyb a prácu v Únii, alebo to už neplatí? Už sa musíme hlásiť. No a čo takí brigádnici alebo cestovatelia naslepo, ktorí sa rozhodli precestovať 20 krajín za 91 dní. No a čo takto cesta okolo sveta? Jasné, musíme sa zmestiť do tých Verneových 80 dní. Jaj, či som len nedomýšľavý.
Prvá ocenenie na malinu a teraz to druhé.
Pochopil by som a bol by som za prísnu kontrolu výkupu druhotných surovín. Ešte viac by som si prial, aby sa pet fľaše a tetrapaky zálohovali. Ba čo viac, pochopil by som, ak by sa zakázal predaj nápojov na podujatiach v plastových pohároch a museli by si štamgasti jednoducho zaplatiť zálohu za keramický alebo sklenený pohár. V Nemecku, Rakúsku alebo Nórsku to ide, len u nás akosi pracujú obchodné loby veľmi účinne.
Takéto zákony by som určite privítal a nemal by som nič proti nim. Postupne sa zahlcujeme odpadkami a otravujeme si už aj tak ťažký život v realite Európskej únie. Sám sa čudujem, prečo samotná Únia nenariadila takéto zákony. Na rovné uhorky či presnú kalibráciu mandarínok ich je, ale na normálne zákony akosi zabúdajú.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881545x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív