Založ si blog

Nenápadný hon na živnostníkov

Premnožené medvede, diviaky a úbytok živnostníkov. Medvede sú chránené, ale čo chráni nás, živnostníkov? Nič. Nejaké srandovné zväzy nestoja ani za to, aby sa spomínali. Stačí nedohoda medzi zamestnávateľmi a pravou rukou vlády – odbormi a už platíme viac.
Postupne krásne pekne, tečú do štátneho rozpočtu naše financie. Osobne si myslím, že tento krok nebol namierený proti zamestnancom s minimálnou mzdou. To určite nie. Veď aj načo. Zamestnávateľ zníži pracovný úväzok, zvýši produktivitu a má to isté. Odborom je figa po zamestnancoch, hlavne že odborová socialistická mafia má svoje.
Veď ak máme platiť o cca 14 € viac, to je už pekný balík mesačne pre vládu. Približne 300.000 tisíc živnostníkov, musí zaplatiť o cca 7 € viac. Štát takto príde k 2.100.000 € len tak bez toho, aby rukou pohol. Ročne to je úctyhodných 25.000.000 €. Pardon. Vlastne to ide poisťovniam.
Ak uvediem druhý príklad cielenej likvidácie, tak to je trápny zákon o s.r.o.-čkách. Že vraj hotovosť v banke. Vtipné. Kedysi skôr som písal, že odchod živnostníkov na inú formu bude značný. Vtedy, vláda aj akože zástupcovia živnostníkov tvrdili, že to nemá žiaden vážnejší dopad. No dopad to malo. Neustály pokles živnostníkov a vznik s.r.o. tomu dali za pravdu. Ľudia kašlú na budúce dôchodky, ktoré budú tak či tak nízke a ešte k tomu aj devalvované, poprípade sa ich vôbec nedožijú.
Tak prebieha cielená a nenápadná likvidácia živnostníkov a drobného podnikania na Slovensku. Či za Dzurindu, Fica, alebo Radičovej, nikto, ale naozaj nikto sa živnostníkov naozaj skutočne nezastal. Pritom naozaj stačí málo.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896827x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív