Založ si blog

Nie som Charlie

Naozaj sa toho popísalo veľa. Za dva dni sa zmenila Európa? Áno, znovu budeme viac pod dozorom, znovu budeme ešte viac kontrolovaní.
Sloboda slova v demokracii nemá hraníc? To už je anarchia. Francúzsko nemohlo skôr zakročiť proti takýmto karikatúram, kde sa zosmiešňuje Boh, Ježiš, Mohamed? Čo môžu spraviť v súčasnosti tieto duchovné hodnoty náboženstiev na svoju obranu? Sloboda slova a tlače prekročila určitú hranicu a dala aj odpoveď na otázku, či v demokracii majú existovať hranice. Majú.
Tak ako nemôžeme transportovať demokraciu na Blízky východ, tak nám nemôžu nútiť svoje postoje iné menšiny či náboženstvá. Karikatúrami urazili aj mňa ako kresťana. Jednoducho som nepochopil, prečo zosmiešňuje krachujúce periodikum Ježiša. Nemá silu sa brániť. Dajú sa spochybňovať akékoľvek žijúce osoby, ba dokonca ani satira o národoch nie je od veci, ale zasahovať do základu viery jednotlivého človeka je porušením akejkoľvek multi-kulti spoločnosti.
Nemám nič proti, ak sa idem pozrieť do mešity a musím sa vyzuť, je to ich tradícia. Nemám nič ani proti šatkám, ak sa naše ženy idú pozrieť do mešity. Presne to však očakávam od ostatných veriacich iných vierovyznaní – ak vstúpia do katolíckeho či pravoslávneho kostola a presne to očakávam od prisťahovalcov na Slovensko a do EÚ (ak už sme tam), že to budú musieť akceptovať a jednoducho pre minarety nemáme miesto na Slovensku. Multi-kulti skončila a jednotlivé národy sa musia zobudiť z materialistickej demokracie úpadku a prijať konečne hranice demokracie. Nie sme vesmírom (sme len jeho konečným zrnkom), aby sme mali nekonečné veľkú toleranciu voči urážaniu ani voči následnej teroristickej reakcii.
Môžem byť Srbom po náletoch NATO, môžem byť školákom z Beslanu, či študentom z Pakistanu, alebo izraelským olympionikom z Mníchova. To všetko boli naozaj nevinní hrdinovia, ktorí padli rukami fanatických teroristov. Stotožňovať sa však s Charlim nebudem, pretože nemienim urážať žiadneho Boha či proroka, žiadneho náboženstva. Hranice slušnosti slobody slova a demokracie musia byť stanovené. V opačnom prípade sme prešli do anarchie a neustálej kontroly štátu, kde svedomie a morálka sú utláčané a do popredia sa dostávajú represie a kontrola stáda.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896672x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív