Založ si blog

Nenažraté elektrické energetické p. asa

Dostali ste faktúry za energiu a len žasnete, čo všetko musíte platiť? Niektorí to len prehliadnete. No ak mám platiť viac za poplatky ako spotrebu tak to som v akej banánovej republike?
Jedna z faktúr z VSE: spotreba energie 178 e
Poplatky 254 € !!!! Proste môžete šetriť ako chcete, žiť pri sviečkach, mať žiarivky, ledky. Nezapínať TV len za ňu platiť, teda za zástrčku. No je toto normálne. Som keramik a to by znamenalo, že za každý výrobok by som mal inkasovať okrem celkovej sumy aj ostatné poplatky, za pitie, napúšťanie čaju, káva by bola drahšia a každý deň inkasovať podiely. To len tak na odľahčenie.
Teraz však položky faktúry –
Variabilná zložka tarify za distribúciu prenosu elektriny VT – úžasná položka, ktorá nehovorí o ničom, ale zato stojí teda dosť.
Variabilná zložka tarify za distribúciu prenosu elektriny NT – Majster N a majster T by sa asi k tomuto vedeli vyjadriť ja však nie.
Variabilná zložka tarify za distribúciu prenosu elektriny – absolútna pecka bez NT a VT. Podľa mňa priama položka ktorá putuje na odmeny pre správnu radu a riaditeľa.
Tarifa za distribučné straty – ja ako odberateľ mám platiť za neschopnosť elektrárni?????????
Tarifa za prevádzkovanie systému – táto položka je úplnou záhadou. Traja pátrači by tomu možno prišli nakoreň, ale museli by si pozvať Sherlocka Holmsa, CIA, FBI, KGB. Našu SIS asi nie, tá ani nevie, že tu existuje na ochranu štátu a ľudí.
Tarifa za systémové služby – čumíte, čo? Pôvodne som si myslel, že to možno bude to isté čo bolo vyššie. Nerozumiem aj keď sa veľmi snažím. Myslím, že Einstein by sa čudoval a jeho teória relativity by tieto počty nezvládla. Nedosiahnuteľné E=mc2.
Pevná zložka tarify za distribúciu – to je asi vtedy, ak vypnete úplne všetky spotrebiče, budete mať nulovú spotrebu, ale potrebu VSE či iného Analu či Enelu musíte zaplatiť.
Konečne posledná zložka
Odvod do Národného jadrového fondu !!!!- Vláda pripravuje tajne jadrové zbrane, že im na tento fond musíme prispievať? Táto položka je čo zač? Nech zrušia jadrovky. Prečo im mám platiť niečo z čoho krásne zarábajú? Oni by si niečo vymysleli.
Fico ide znižovať ceny? Toť! banky zvýšili poplatky. Energetické podniky to isté. Nezmysel nad nezmysel. SPP je na tom podobne.
Neviem, neviem – nie je to protiústavné? Nezákonné obohacovanie? Nemala by byť len jedna celková cena? Veď je to jeden produkt a nie súbor produktov. Ľudia by sa už mali spamätať a vlády tak isto. Im na nás nezáleží, až kým nepríde ku kolapsu.

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 642
Celková čítanosť: 3881896x
Priemerná čítanosť článkov: 6047x

Autor blogu

Archív