Založ si blog

Aj Sabinovskí poslanci chcú notebooky

Pôvodne som si myslel, že len pán Mikloško túži po štátnom notebooku a nemôže si ho zo svojho platu dovoliť. To už bolo dávno. Teraz chcú svoje noťasy aj sabinovskí poslanci a odsúhlasili si ich. Česť dvom výnimkám. Načo sú vlastne miestnym poslancom notebooky, keď ani nekomunikujú so svojimi voličmi?
Naozaj neviem. 10 000 € na 17 mašiniek. Jeden kus cca 588 €. Na čítanie dokumentov v PDF, alebo Worde celkom slušná suma. Nestačil by im nejaký ipad či iná čítačka? Neverím, že nemajú nejaké PC. Dokonca boli aj také návrhy, čo v prípade opravy softwaru a ostane im po ich poslaneckom pôsobení?
Človek len počúva a počúva, aké kraviny ešte vymyslia. Nikdy by mi to nenapadlo, aby ako poslanec, kdekoľvek by som žiadal o PC. Človek ide do politiky dobrovoľne, nik ho nenúti a mal by sa stotožniť aj s ľuďmi v regióne. Jednoducho, ak je región jeden z najchudobnejších na Slovensku, poslanci si nemajú čo odklepávať notebooky. Pre nič za nič, bez zjavného opodstatnenia. Náhodou potom nebudú chcieť aj zaškolenie, ako ich používať a ako pracovať so softwarom, antivírakom atď.? Poslanci nie sú zamestnancami mestského úradu, ale zastupujú občanov, tak nech si kúpia papier a pero, ak nemajú na notebook, alebo nech ako poslanci skončia.
Je to trošku tvrdé hodnotenie a mnohí mi napíšu, že inde to funguje tak isto. A funguje to zle. Tieto financie by sa dali použiť aj na niečo iné. No čo už, budeme mať poslancov s noťasmi, ktoré sa budú používať „len“ na poslaneckú prácu. To chcem vidieť – a čo takto im ich sem tam skontrolovať?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894880x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív