Založ si blog

Odkaz Johanne Miklovej -Leitner a pani Merkelovej – spolkovej kancelárke Nemecka

Pre prvú mám len odkaz. Škrtnite nám eurofondy, aj tak mám pocit, že ich nedokážeme vyčerpať a momentálne asi viac platíme ako dostávame. Takýto vydieračský tón som už dlho nepočul a je to riadny prešľap. Nech si pani Leitner uvedomí, o čom rozpráva. Peniaze z eurofondov mali slúžiť na podporu a vyrovnanie sa práve Rakúsku či Nemecku, čo sa doteraz nepodarilo a Slovensko je len druhotriednou montážnou linkou západných krajín, ktoré majú vo svojich podnikoch neskutočné daňové úľavy, prázdniny a kde čerpú dotácie z eurofondov práve tieto podniky.
Nech zrušia eurofondy a budeme sami rozhodovať, do čoho investujeme naše peniaze namiesto toho, čo nám dovolí Brusel. Nech zastavia eurofondy a my zvýšime clo na dampingové ceny potravinárskych produktov. Ak by bola rozumná naša vláda, tak dávno investuje svoju silu do rozvoja malého a stredného podnikania a nie to tupých montážnych liniek.
K Merkelovej len toľko. Teraz plače, nie naše stíhačky bombardovali Afriku. Skôr ma zaráža iná vec. Shengen je vlastne nefunkčný. Hranice už neexistujú. Naše slovensko-ukrajinské sú špičkovo zabezpečené, ale načo? Je to strach Merkelovej z nefunkčnosti megaštátu s názvom Európska únia. Ak toto sledujú Rusi, musia sa nám rehotať. Inváziu by sme si všimli asi až vtedy, keby sme už platili dane Moskve. To bola len vsuvka pre amerikanofilov. NATO je prakticky neschopné sa brániť na väčšom území a nie je ani schopné zabezpečiť ochranu svojich hraníc a o to tu vlastne ide.
Teraz k tomu rozdeleniu migrantov. Prečo sme si nerozdelili aj našich neprispôsobivých? Máme s tým roky problém a nič sa nevyriešilo. Prečo sa vlastne upiera emigrantom základné občianske právo na prácu? Nemôžu pracovať, pretože nemajú schválené imigračné konanie. Blbosť aká tu dlho nebola a znova sa len zneužíva systém štedrých dotácií na imigrantov, bez rozdielu, či sú to vojnoví alebo ekonomickí utečenci.
Prečo neostávajú v Turecku, Iráne, alebo dokonca vo veľmi bohatých krajinách ako Saudská Arábia, alebo Kuvajt?
Teraz chce konečne skostnatená byrokracia na čele s Merkelovou rozdeliť týchto emigrantov. Prečo vlastne v súčasnosti NATO mlčí na čele s USA a nezaútočí na ISIL? Majú strach, alebo to USA maximálne vyhovuje? Prečo teraz nepošle Nemecko, Francúzsko, Taliansko či Nórsko svoje jednotky a neurobia poriadok v rozvrátených krajinách? Prečo vlastne nezačali vznikať podniky v Afrike a tým sa im nezvýšila životná úroveň? Prečo tam nevznikajú školy a zdravotnícke centrá, ktoré by podstatne lacnejšou alternatívou ako živiť týchto utečencov u nás?
Prečo sa neevidujú všetci emigranti, akonáhle sú zachytení? V politike emigrácie EÚ vládne totálny chaos. Ani jedna krajina sa nedala dokopy po zásahu mierotvorných síl s humanitárnym bombardovaním. Akosi to nefunguje.
Zrušte nám eurofondy, zrušte nám všetky výhody a čo sa stane? Nič. Môžeme si zobrať príklad z Ruska, ktoré ihneď zaviedlo ekonomickú odvetu vo forme zákazu dovozu potravín. U nás sa to prejavuje napríklad tým, že nemecká mrkva stojí 0,33 €/kg a slovenská 0,75 €/kg. Nech mi niekto povie, že to nie sú dotované ceny a prebytok na trhu, že sú lepšími pestovateľmi s vyššou produktivitou?
Píše sa tu veľmi veľa, ale voľajako sa to nerieši. Prejav Fica a Kaliňák na tlačovke ma prekvapil a to nie som vôbec Smerák. Ak to bolo z ich hláv, tak fajn, ak však im to napísal nejaký PR manažér, tak sú to len reči ako mnohokrát predtým. No držím sa jedného, idú voľby a na Slovensku sa môže povedať občanovi čokoľvek, len aby sa získali hlasy. Politikovi nikdy neverím, až kým sa to neschváli v zákonoch a tieto zákony sa nebudú dodržiavať.
Podľa platov a sociálnej situácie sme doteraz druho až treťotriednymi občanmi EÚ. O Bulharoch či Rumunoch ani nevravím. Pre nich to musí byť riadna rana, že cez hranicu sa emigranti nemusia preukazovať dokladmi, ale oni aj keď sú členmi EÚ, nie sú zaradení do Shengenu.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895386x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív