Založ si blog

Na Slovensku máme 23 mesiášov

Aspoň o nich môžeme hovoriť do volieb. 23 predsedov strán, ktorí všetko vedia najlepšie a iné ako ich recepty na zlepšenie toho podtatranského ľudu neexistujú. 23 osôb s mesiášskym komplexom a múdrosťou Šalamúna.
Tomu sa hovorí prídel „svätých“. Zatiaľ máme možnosť voľby na rozdiel od satanovho spolku v Bruseli. Brusel sa dá nazvať aj novodobým peklom pre poriadok a základy slušného ľudského správania. Mali sme Mikuláša a čo čert nechcel, už máme znovu a korytárske strany, ktoré bažia po finančných príspevkoch občanov za odovzdané hlasy. Keby len to, ale presviedčajú nás, že to je potrebné ba až nutné ich takto dotovať a v žiadnom prípade sa štátnej dotácie nevzdajú, aj keď to majú v programe (teda doteraz som o takej strane nepočul).
Nie však o tom som chcel. Pozerám besedy, zabíjam kus môjho času počúvaním či sledovaním politikov a ich besied a nič druhé nepočujem ako „ja“, „naša strana“, „my to vieme“, „oni nie sú tí praví“, „ oni kradli“, „aj vy ste kradli“ atď.. Otrepané frázy predsedov trpiacich mesiášskym komplexom.
Idú Vianoce a ešte aj tie nám dodrbú svojou tupou propagandou o svojej pravde! Kedy dostanú rozum a začnú konať v mene ľudí, ktorí ich zvolili? Kedy ľudia dostanú rozum a začnú tlačiť na politické špičky vetou – Na toto sme vám moc nedali! Štát je tu pre občana a vy ste jeho sluhami a nie naopak? To zas bude sľubov a drístov, praví, ľaví, strední, extrémni, skupinkári…
Všimli ste si jednu vec? Tú nekonečnú túžbu po moci starých politických dinosaurov? Kde sú odborníci? Profesori, ekonómovia, filozofi? Koľko ľudí poznáte z kandidátok aj tých najväčších strán? Možno pri niektorých 20, aj to je veľa. Ostatní, ak nie sú politickými dinosaurami, sú len takým príveskom bez verejnej prezentácie. Poniektorí poslanci sa v parlamente počas štyroch rokov radšej ani neprezentovali, aby z nich nevypadla nejaká protistranícka myšlienka, respektíve vôbec nejaká myšlienka.
Nuž, želám vám všetkým Šťastné a Veselé, len nie politické!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897949x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív