Založ si blog

Burzy, klamstvá a ruský dlh

Burzy klesajú a padajú. Ak by mal niekto vymyslieť lepší nástroj na obohacovanie sa bohatých a robenie ešte viac chudobných, tak by ho nevymyslel. Nekonečný tok pôžičiek a potom nezaplatených splátok. Nie, bohatí tohto svete nikdy neschudobnejú. Či, majú miliardu viac, alebo menej na ich živote to nezmení vôbec nič, ale keď vám zoberú polovicu mzdy, dostávate sa do životných problémov.
Všade píšu, ako klesá ropa a padá ruský rubeľ, ale prečo nepíšu napríklad o najzadlženejších krajinách sveta? USA, Japonsko, Grécko, Nemecko, Francúzsko, Taliansko …. Bilióny a bilióny eur a dolárov . Nekonečná špirála pôžičiek. Ich dlhy sú pre smrteľníka nepredstaviteľné.
Rusko má dlhy cca 14% HDP. Problém však nenastáva pri výrobe dlhu a to hlavne pre USA a EÚ, ktoré majú prakticky rezervné meny a samy si ich tlačia. Teda ak chce súkromný FED vyrovnať dlhy USA zopár biliónov si jednoducho vytlačia, ECB postupuje obdobných spôsobom. Grécky dlh? Absolútne nepodstatný. Nemecko sprivatizovala letiská a bude pokračovať v skupovaní gréckeho majetku.
Podporovaním ekonomiky nazývajú nekonečné tlačenie ničím nekrytých peňazí. Hodnote eura či dolára už dávno nie je to, čo bolo kedysi. Žiaden nápis „bankovky sú kryté zlatom“. Bankovky už len sú a ich reálna hodnota neustále klesá. Len ECB vytlačila a dala do obehu 1,2 bilióna eur za posledné dva roky a tých 400 miliónoch stratených eur, ktoré robia rozdiel medzi jednotlivými pôžičkami štátov a ECB sa vlastne ani nehovorí.
Desať najzadlženejších štátov sveta je zároveň aj najvyspelejších, možno okrem Grécka. Svet je postavený nie na výkone, ale na spotrebných nenávratných pôžičkách.
Ekonomika USA je vo svete prvá, ale povedzte mi, koľko vecí ste si kúpili so značkou Made in USA? Pre Američana nie je problém skrachovať. Jednoducho je na to zvyknutý. Majú svoj uzavretý domáci trh postavený na totálnej spotrebe všetkého. Americký sen proste funguje v neuveriteľných hraniciach ilúzie kreditných kariet, pôžičiek či hypoték. Nekontrolovateľné tlačenie peňazí nie je nič iné ako hyperinflácia. Svetová ekonomika je postavená na bublinách podvodu. Ratingové agentúry, FED, MMF, ECB sú prakticky podvodné agentúry súkromného bohatého sektora, ktorý chce ovládať život ľudí. Sem tam nejaká vojna a sprísnenie kontroly obyvateľstva. Vytvorenie si nepriateľov, aby sa nepozeralo na ich prsty a potom sa tváriť, že proti tomuto nepriateľovi bojujeme. No a čo s ekonomickou krízou? Tá vôbec neskončila, iba pokračuje a ak by sa svet začal zbavovať dolárov, tak by prišla neskutočné rýchlo ku svojmu dnu, respektíve k novému začiatku, ktorý aj tak raz príde.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881411x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív