Založ si blog

Je naozaj Pilát ten, kto nechce prijať utečenca?

Alebo sú migranti Pilátmi svojich krajín? Minimálne sú Pilátmi kresťanskej viery, respektíve sú židmi, ktorí odsúdili svojho mesiáša. Uvažujem o pápežových slovách, bol mi sympatický, ale názor sa časom mení. Namiesto vnútornej reformy cirkvi falošná pokora. Kto je horší? Ten, kto uteká pred problémom za vidinou bohatstva bez práce, do krajiny ktorej tradíciám vôbec nerozumie a nechce rozumieť, alebo človek, ktorý mal svoj život, určitú bezpečnosť a náboženskú toleranciu a ktorý jednoducho na základe skúseností nechce prijať migrantov, ktorý sú skalopevne presvedčení, že ich náboženstvo je nadriadené všetkým ostatným náboženstvám aj ateistom?
Utekajú vraj kvôli vojne a terorizmu. No, ale tú vojnu a terorizmus tu už máme aj my. Prečo nebojujú doma za slobodu a vieru? Prečo si neporadia so svojimi extrémistami? Je to naozaj tak, že sa máme pred nimi klaňať a umývať im nohy? Kde ostala hrdosť ? Môžeme umývať nohy s pokorou, ale ľuďom z nášho vierovyznania. Takéto gestá môžu viesť len do ďalšieho extrému, nehovoriac o tom, že sú len bohapustou reklamou.
Podmienky sa zmenili. V Európe nastala doba strachu. Samé vzletné reči o otvorenej náruči, tolerancii či iných multi-kulti nezmysloch. Európski politici zradili vlastné národy, kultúry i demokraciu. Islam jednoducho nedospel. Náboženské knihy a ich učenia sú dávno zastarané a prekonané. Ak konečne dospeje do stavu, kedy sa konvertovanie nebude ničím trestať a kedy aj ženy budú mať rovnaké práva, potom môže byť o nejakej integrácii reč.
Európa zrušila hranice, pasy, identifikáciu. Pred týmito udalosťami som písal blogy o tom, že Turecko vydiera, o príčinách vojny atď..
Nastalo mnoho otázok a európski papaláši postupne prichádzajú na to, že sa mýlili. Ono nie je nešťastie, ak si človek prizná chyby, horšie je, ak v nich zotrvajú. Svojou politikou otvorenej náruče neukázali nič viac, iba slabosť politicky prehnitej Európy. Výsledky sa dostavili veľmi rýchlo. Merkelová, EP, EK …… a dokonca teraz už aj pápež by mali viac analyzovať následky svojich slov a skutkov. Zjavne im nejako analýzy do budúcnosti chýbajú.
Pardon, vlastne to už by neboli analýzy, ale konšpiračné teórie a to si predsa naši vrcholní politickí i duchovní predstavitelia nemôžu dovoliť povedať. V Európe sa začal hon na konšpirátorov. Je zaujímavé, ž práve konšpirátori majú aké také logické myslenie a čítajú aj medzi riadkami.

Republika možno prekvapí a obrovský omyl PS a ich „viery“ v novinársku slobodu

28.05.2024

Ďalšie voľby sú predo dvermi. Bude to tvrdý súboj PS verzus vládne strany. Ako by to mohlo dopadnúť? Zastávam názor, že čiernym koňom by mohla byť Republika. Ono SNS tak trošku nudí a hlavne predseda je skôr už zlúčený so Smerom. Preto voliči skôr budú inklinovať v eurovoľbách k Republike ako k SNS, aspoň tí z tzv. národného spektra. Uvidíme či sa podarí spojiť [...]

Zmierenie, tolerancia, alebo konečne zrušenie anonymity na fórach? Mimochodom, pamätám si veľmi dobre slová Radičovej na jednej besede.

18.05.2024

Stali sme sa opäť jedineční a na chvíľu počul o nás celý svet. Teda celý, taká Južná Amerika či Afrika, alebo Oceánia to má … Stalo sa niečo hrozné a prekročili sa akékoľvek červené čiary. A áno, podieľali sa na tom aj médiá, aj neoliberálne skupiny. Bol prípustný len jeden názor a to ten ich. Nevravím o hlúpostiach tzv. plochej Zemegule. Čo však musia [...]

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Osem ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

biden, trump

Predvolebná debata Biden - Trump na CNN ráta aj s vypínaním mikrofónov

16.06.2024 06:00

Prvá americká predvolebná debata medzi Joeom Bidenom a Donaldom Trumpom sa uskutoční 27. júna,

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Šiestym prezidentom je Pellegrini: Venoval sa Gerymu, zložil sľub a stihol aj prvý prešľap. Niektorí očakávajú veľa, niektorí nič

16.06.2024 06:00

Aj keď je v jeho príbehu viacero kontroverzií i káuz, 6. apríla 2024 presvedčil 1,4 milióna ľudí o tom, že je spomedzi všetkých kandidátov najlepšou voľbou.

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj na mierovom summite: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 645
Celková čítanosť: 3927734x
Priemerná čítanosť článkov: 6090x

Autor blogu

Archív