Založ si blog

Zničená tabuľa a pseudoumelci v akcii

Pozerám na tento prípad iba ako obyčajná osoba vlastniaca určitú nehnuteľnosť. Duo LoKa sa chcela zviditeľniť za každú cenu. Trošku mi pripomínajú hnedokošeliarov z čias Hitlerovskej Tretej ríše. Tiež, ničili úplne všetko, čo nebolo vhodné pre ich ideológiu. Nepozerali na históriu ani dejiny. Stali sa barbarmi a ničiteľmi národov a kultúr.
Podobne ako cirkev ničila temer všetko, čo pochádzalo z čias antiky, pretože to boli pohanské modly. Psedoumelci sa rozhodli prezentovať tým najhorším spôsobom, aký sa dá zvoliť. Poškodením cudzej veci. Prečo nezorganizovali výstavu o činoch spomínaného „papaláša“ z minulých čias a neupozornili na jeho prečiny na takejto výstave? Dokonca aj Nemci už robia výstavy z čias Tretej ríše a nie je to problém. Je to len určitý časový úsek z našej histórie, ktorý nemôžeme nejako vypustiť z dejín, skôr ide o to, aby sme sa z toho poučili.
Ak by niekto polial duo LoKa s červenou farbou a argumentoval to tým, že oblečenie bolo vyrábané v tretích krajinách, mnohokrát v otrockých podmienkach? A čo takto ich poliať zelenou farbou, pretože znečisťujú svojimi „umeleckými“ výtvormi životné prostredie? Do akého bludného kruhu nás chcú svojim amaterizmom dostať a polarizovať spoločnosť? Pre mňa za mňa, nech je aj v Hitlerovom rodisku označený jeho rodný dom, aj s nadpisom „- Adolf Hitler – tu sa narodil jeden z najmasovejších vrahov sveta“. Podobne, môžeme hovoriť o Napoleonovi, aj keď vo Francúzsku je to trestné. Japonská cisárska rodina tiež, nemá ruky čisté. Nero, Košút, Mária Terézia, cisár František, o pápežoch ani nehovoriac z čias minulých, história rozhodne a tú píšu víťazi. Nikto, nebol úplne zlý a nikto nebol dokonalý, aj keď sme mali jedného takého a aj toho sme si ukrižovali.
Majú spomínaní „umelci“ morálny kredit, alebo právo vyhlasovať sa za ochrancov morálky či umenia? Kto je bez viny? Hodili kameňom, aj keď mohli chlebom. Uvedené video nebolo nič iné len obyčajný vandalizmus „umelcov“. Nepoznám umelcov, ktorí by ničili diela, či tvorbu iných ľudí. Môžu kritizovať, môžu písať, môžu vytvoriť oponentské dielo či výstavu, ale nie ničiť. Takýto „umelci“ patria do stoky dejín umenia, na ktorých si o rok či dva nikto nespomenie. Na ich diela sa nebudú chodiť ľudia pozerať do múzeí, a ak áno tak jedine gýča. Som tradicionalista a jednoducho sa mi páčia veci mne zrozumiteľné – Dávid, Pieta či iné Michaelangelove diela, Da Vinci, Monet, Rubens …. sú ich stovky.
Diela, ktoré boli od naozajstných umelcov. Súčasná, pseudoumelecká tvorba, ktorú samotní autori charakterizujú ako abstrakt, nie je nič iné, len úpadok nápadov a neschopnosť realizácie niečoho nového, čo tu ešte nebolo. Možno je čas na návrat a neustále hľadania pretaviť do niečoho, naozaj umelecky hodnotného. Nové prúdy, či smerovania je naozaj ťažké nájsť v súčasnej dobe fotošopu a grafických programov či 3D tlačiarní.
PS: Starosta len upratoval kanvu na odpad, premiestnenú vandalom, ktorý sa snažil poškodiť obecný majetok farbou. To je všetko, nič viac, nič menej.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898007x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív