Založ si blog

Protikorupčný protest, alebo kde mládež urobila chybu

Začnem hneď zostra, pretože po kritike na FB, kde sa do mňa obuli niektorí LD a to len zato, že som sa opovážil skritizovať, nie myšlienku, ale obsah protestu.
Jedna z požiadaviek bola o zrušení Mečiarových amnestií? To čo za mudrca vymyslel takúto požiadavku? Naozaj nie som smerák, ale premiér Fico či minister Kaliňák sa museli smiechom zadúšať. Pre nich je to naozaj zbraň ťažkého kalibru, ako študentov znemožniť. Málo sa o amnestiách narozprávalo a nakoniec aj schválilo ich zrušenie v médiách a parlamente? Ako dokážu študenti spracovávať informácie, ktoré sú denno denne v TV?
Odporúčal som v debatách, ak chcú niečo zmeniť nech si založia hnutie a kandidujú. Nič ľahšie a demokratickejšie nepoznám.
Iba mala poznámka k ministrovi Maďaričovi, ktorý perlí jedna radosť. Že vraj majú mandát od 350.000 voličoch. To majú ale nie na rozkrádačky či zvyšovanie poplatkov, ale na službu občanom!
Pokračujem v chybách študentov. Dať ultimátum štrnásť dní ústavnému súdu (Mečiarove amnestie), či vyšetrovateľom je úbohé a hlavne nerealizovateľné! Hlavne, ak to v priamom prenose ani nevedeli, že nejaké ultimátum vôbec majú.
Ak sa porovnajú študenti z 89 a ich vyjadrovacie schopnosti s terajšími, je to v podaní dnešných študentov obyčajný amaterizmus spojený s detskou naivitou. Vraj chyba sa stane a kritizovať dobrý úmysel nemožno! Presne, to je ten problém, aj školstva! Nemožno kritizovať a diskutovať. Okamžite vás zaradia do jednej či druhej skupiny. Buď budete slniečkár, alebo fašista, xenofób, nacista, rasista. Nič ľahšie na skončenie diskusie neexistuje, len priamo zaškatuľkovať oponenta či pripomienku.
Keby si aspoň priznali chybu, že to s požiadavkami prestrelili a jednoducho o zrušení Mečiarových amnestií a stavu v akom sa vec nachádza nemali ani šajnu.
No a teraz k tomu, k čomu sa mali vyjadriť a to čo sa ich priamo dotýkať.
Školstvo a vzdelávanie.
Prečo, nedali požiadavku na zrušenie zbytočných vysokých škôl. Prečo si nepriznajú, že drvivá väčšina študuje len kvôli titulu? Prečo sa nerozčuľujú nad tým, že nevedia čítať s porozumením a je im ťažko prečítať aj napísaný text? Prečo radšej nepožadujú sprísnenie študijných nárokov na seba a ich vzdelávanie? Prečo neprotestujú za návrat dielenských či pestovateľských prác už na ZDŠ, pretože si uvedomujú, že nevedia čo s pilníkom na železo a nevadia ho ani len rozoznať od rašple? Prečo si zľahčujú štúdium a neprotestujú za excelentnosť v školstve a vytváranie výberových tried? Musím vážených študentov upozorniť, že nie všetci budú pracovať v IT. Kto bude piecť chlieb, spracovávať mäso, pracovať na obrábaní pôdy atď..? Tých „prečo“, by som dokázal súkať a súkať.
Myšlienka, možno dobrá, ale mali by začať už od seba. Dokonca by som povedal, že mali byť také charaktery a kúpiť si celý cestovný lístok a nevyužívať cestovné zadara. Pretože ja považujem cestovanie študentov zadarmo, za jednu rozkrádačku, ktorú ani komunisti neumožnili!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897617x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív