Založ si blog

Ako je to s tou imigráciou a iná zmes postrehov

Taliani si zvážajú imigrantov priamo od líbyjského pobrežia. Asi nechápem túto situáciu. Vraj by mali lode dopraviť ľudí na najbližšiu pevninu, ak majú problém na mori. Pri súčasných možnostiach monitorovania a satelitného sledovania predsa nie je problém otočiť lode a nasmerovať tie člnky naspäť do Líbye. Imigrantov zvážajú hneď po prekročení teritoriálnych vôd.
To je Taliansko naozaj tak blízko Afriky, že s ním jeho prístavy doslova susedia na vzdialenosť nejakých 24 námorných míľ, alebo som sa zle učil zemepis?
Komu chce Frontex nahovoriť, že to nie je riadené?
Iste, teraz po vylúčení Sagana z TDF, ktorý určite nedá meno svojmu budúcemu potomkovi (ak to bude syn) Mark, po Tóthovi, ktorý má nezrovnalosti vo svojom biologickom „pase“, či po Dankovi, ktorému nedovolili vystúpiť na oslavách, ale zato prezident, ktorý mohol vystúpiť pri príležitosti štátneho sviatku, tak nevystúpil (za čo ho mimochodom vôbec neodsudzujem), a tak to išlo do Pohody (čo už však bolo vypočítavé PR). Nuž čo, ak sme si mysleli, že nám začne uhorková sezóna, tak sme sa mýlili.
To, že Tóth ma problémy so svojim „biologickým pasom“ je také tragikomické, ale to, že imigranti nemajú žiadne pasy a vôbec nie biologické (to by mohlo zaváňať xenofóbiou či rasizmom) a ešte sa im na ich „záchranu“ skladá celá EÚ, je úsmevné.
Trump akurát oznámil pomoc pre niektoré africké štáty a čo takto urobiť opak. Škrtnúť všetku pomoc, aj tu zbrojársku? Čo by si Afrika počala bez akejkoľvek pomoci? Buď si svoje krajiny dajú dokopy, alebo sa stopne úplne všetko. Aj to by bolo riešenie, možno lepšie ako dodávky zbraní jednej aj druhej bojujúcej strane.
Čo takto im skôr postaviť odsoľovačky a dotiahnuť pitnú vodu? Pretože tento problém Európa jednoducho nezvládne. Imigranti nie sú zvyknutí pracovať. Nikto ich ešte nepreskúšal z pracovných návykov. Nikde ešte nepredviedli svoje zručnosti a schopnosti, okrem násilia. Podpora niektorých mimovládiek je až do očí bijúca. Hodnoty imigrantov jednoducho nie sú súmerateľné s hodnotami našimi. Dokonca si myslím, že ani hodnoty občanov EÚ nie sú v princípoch úplne zhodné. No a tu je problém. Vtláčajú nám „hodnoty“, ktoré ani nechceme. Výhodou východného bloku je to, že svoju diktatúru si už zažili, terajšia doba a neustále príkazy nám ju nesmierne pripomínajú.
Hamburg horel, nie síce vinou imigrantov, ale práve antiglobalistov, ktorí svojou činnosť ničenia áut či vykrádaním, podporili práve globálny obchod a poisťovne či banky. Zjave sa vytratila z ľudí akákoľvek analýza skutkov a ich dopad v budúcnosti.
Putin začína politicky bodovať aj na G20. Znovu začali sním rokovať a už nie sám pri stole ako kedysi. Rusko prežilo sankcie a už to nie je to Rusko, ktoré tu bolo pred nástupom Putina. Vojna v Sýrii sa prakticky končí a dôvod na imigráciu už nie je.
Svet sa začína meniť, ale ľudia v Európe si hľadajú nepriateľov. Farebné revolúcie sú jednoducho v móde, ale o ich dôsledkoch aktéri nerozmýšľajú. Slniečkári sa prakticky rovnajú nacistom. Našli si nepriateľov v radoch konšpirátorov, inak uvažujúcich, ale hlavne si našli nepriateľa tak ako nacisti medzi ľuďmi, ktorí majú iný názor a inak rozmýšľajú, či majú iné myšlienky. Iba ich pravda je tá správna a to je veľmi nebezpečná myšlienka.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881203x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív