Založ si blog

Príhovor neministra školstva v roku 2017

Tak tu máme znovu školský rok. Človek by si povedal, že cez v priebehu prázdnin pre študentov a dovoleniek pre učiteľov ho nezaskočí už nič. Zaskočilo. Na ministerstve školstva je prázdne ministerské kreslo. Kto ešte nebol ministrom, nech si dá prihlášku, súdruh Žinčica ho zapíše do poradovníka. Tak, tak vážení učitelia a študenti, aj ja si asi dám, keďže výzvu na projekty som už nestihol.
Mám však plnú kvalifikáciu, pretože som skončil SPU v Nitre a mám aj DPŠ a ešte nejaké tie drobné kurzy a školičky, čo je hlavná požiadavka. Tak, ale teraz k vám, milí žiaci! Fínsky model o chvíľu začne prepúšťať učiteľov a otázky vám bude klásť iba počítač. Ani o vedomosti sa nebojte, ak niečo nebudete vedieť, zníži na vás požiadavky a náročnosť. Už žiadne domáce úlohy, jednoducho si nesmiete namáhať vaše mozgové závity a už vôbec nie bifľovaním. Na čo tu máme Google?
Na učiteľov sa milí žiaci prestaňte už spoliehať a hlavne otravovať ich s akýmikoľvek otázkami! Musia sa rozhodovať, kam pôjdu na dovolenku, či na Bali, alebo na Dominiku. Jednoducho majú problémy míňať svoje financie. Štát im pridelil pozemky a nevedia, aký veľký dom si majú postaviť. Vášho učiteľa už vo verejnej doprave neuvidíte, odkedy im zvýšili platy, nevedia díleri áut, kde im hlava stojí. Veď nie nadarmo sme špička vo výrobe áut v počte na obyvateľa.
Absolventi sociálnej práce, nebojte sa, už dosahujete pomer jeden prípad a jeden pracovník. Žurnalistov či politológov už môžeme vyvážať a pri dnešnej kvalitnej investigatívnej žurnalistike máte flek na 100% zaistený. Právnikov máme toľko, že ani súdy nestíhajú pracovať.
Žiarivým príkladom sú aj odbory. Staré či nové, všetko jedno! Učitelia si o chvíľu spravia samostatné odbory a to jeden odbor = jeden učiteľ, každý bude predsedom aj správnou radou a poďme ho vyjednávať. Načo však budeme vyjednávať, veď už ani ministra nepotrebujeme a teda nie je s kým a ani o čom. Všetko je už urobené a dokonalé. Ešte musíme pridať financie na odbory absolútne potrebné v našom štáte, ktoré som uviedol už vyššie, ale zopakujem pre istotu – sociálna práca, politológia, žurnalistika a iné prepotrebné odbory, na ktoré by síce možno stačil nejaký dvojmesačný kurz, ale keďže sa naše školstvo topí v peniazoch, už nie sú potrební strojári, lekári, či informatici. Všetci sme už predsa prešli školeniami a internet nám poradí a vysvetlí, čo nám je, ako je potrebné vymeniť žiarovku a ak náhodou nie, tak mužskú stránku príde utešiť sociálna pracovníčka a ženskú sociálny pracovník.
Vážení žiaci, študenti a iná mládež. Učitelia nie sú na to, aby vás niečo naučili, ba dokonca ani rodičia! Pýtate sa potom kto? No predsa Vy! Nadiktujete, čo chcete robiť a všetci vás začnú obskakovať, veď dotácie na jedného žiaka nám môžu závidieť na celom svete! No a vážení učitelia, nesmiete zabúdať na jednu podstatnú vec a to vďaku politikom, ktorých ste učili a ktorí si idú ruky potrhať, aby vám zabezpečili blahobyt.
Tak krásny začiatok školského roku a bežím si podať tú žiadosť, veď kto by nechcel byť aspoň raz ministrom?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895288x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív