Založ si blog

Slušne sa nám rozbehla propaganda neoliberálneho fašizmu

Míľovými krokmi sa blížime k nástupu novej diktatúry. Pochody za slušné Slovensko sa už zmenili na politické mítingy a propagáciu osôbok koordinovaných Mojžišom či Stankem. Nachádzame sa na prahu novej diktatúry. Cenzúra beží v plnom prúde a odstraňujú sa nepohodlní ľudia. Rozohrala sa hra medzi opozíciou a koalíciou a akosi sa zabudlo na ľudí, ktorí majú jedných aj druhých dosť.
Vytvárajú nám nového nepriateľa v podobe Ruska a národne orientovaných štátov. Prečo vlastne? Pretože máme byť ovládaní zvonka? Kradne sa veselo ďalej. Súdne spory sú neúmerne dlhé a zákony voči silným totálne benevolentné. Ruší sa u nás stredná vrstva a všetky zákony a poplatky sú orientované práve na túto produktívnu vrstvu, ktorá maká, drží hubu a platí pôžičky. Dostali sme sa do smrteľnej slučky.
Prešiel som niečo vyše tridsať štátov a nezaujímal ma mekáč či iná globálna produkcia. Zaujímal ma ich život, bežné radosti a starosti, kultúra a hlavne som akceptoval ich tradície, náboženstvo, zvyky u nich doma a to požadujem od každého aj pre každého hosťa či migranta, čo navštívi Slovensko.
Vrátil som sa z Kapadokie. Pred odletom sme mali menšie obavy z Turecka. To čo nás čakalo bolo niečo fantastické.
Nie však o tom som chcel. So známym sme sa bavili o predčasných voľbách a prečo nie sme veľmi za nich. Jednoducho nám to nesedí. Nie preto, že sme za Smer, ale práve preto, že nechceme vymeniť jedných zlodejov za druhých. Ostáva len dúfať, že vznikne hnutie bez takýchto oligarchov politiky, ktorí sa trepú do parlamentu pre príjem z hlasov a financovanie strany zo štátneho rozpočtu.
Rusko je nepriateľ, Bašár Assád je nepriateľ, Irán sa znovu stáva nepriateľom. Migrantov musíme prijímať. Národné obrodenie je zakázané. Neoliberálny fašizmus nám preniká do životov a my si to vôbec neuvedomujeme. Za jednu „po zadku“ decku sa pomaly dostanete do basy a môžu vám ho odobrať. Kult dieťaťa je na vzostupe. História sa prekrúca.
Poslal som premiérovi otvorený list, bez akejkoľvek odozvy. No nebol som to len ja, chcel som pozvať aj na to stretnutie s detičkami aj Gusta Murína či Juraja Poláčka. Určite by sa prihlásili aj iní na debatu za okrúhlym stolom. No nestalo sa. Pán premiér Pellegrini si radšej podiskutuje s Mojžišovými deťmi. Môj list pochopiteľne úplne odignoroval. Nie, nesťažujem sa, len mi to pripadá ako taká hra, nech sa ľudia medzi sebou posekajú a my si rozdelíme potichučky korisť.
V predchádzajúcom blogu som len stručne popísal podsúvanie zmeny histórie v reklame Progresívneho Slovenska a klamstiev, ktoré za tak krátky čas dokázalo to videjko odprezentovať. Vraj sloboda??? Vraj žijeme v mieri – kdeže sa to NATO angažuje? Na Ukrajine nie je vojna? Nie sme náhodou na prahu tretej svetovej? O čom to ten mladík trepe? M. Šimečka v tom jasno zjavne nemá, ani v pojmoch, ani vo vývoji. Dokonca sa zastanem aj Sulíka, Orbána, Fica a ostatných, ktorých použil na začiatku svojho nepodareného PR reklamného produktu. Ani jeden z politikov v uvedenom kontexte neprikrášľoval stav únie. Naopak, EÚ zidealizoval Šimečka.
Nie, neoliberalizmus nesmie nahradiť demokraciu. V prvom rade zrušte zákon o hanobení národa, rasy a presvedčenia, ktorý sa začal zjavne zneužívať na politické odstraňovanie nepohodlných ľudí!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895168x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív