Založ si blog

SNS a Sme rodina na hranici, národné strany v troskách a Smeru je koniec, Matovičove výhovorky

Po voľbách sa ozvali aj staré štruktúry o možnom spojení národných strán. Nejako sa však nemajú k činu. Danko chcel oslovovať voličov ĽSNS, asi bol skôr oslovovať tých svojich, aby tam ešte niekto ostal. Podobne Sme rodina veľmi nepresvedčila ani rýchlym spojením so Salvinim. Ťažko veriť strane, že je národne orientovaná, keď sa v regionálkach spájala s liberálmi a vlastne sa nikdy predtým ani netvárila veľmi národne.
No a SNS, tá ma za sebou dlhodobé skúsenosti o boj predsedov. Za posledné roky boli traja a traja majú strany. O čom to svedčí? Len o tom, že si neuznali porážku svojho ega a dúfajú vo svoje obrodenie, na ktoré už ale nikto nie je zvedavý. Zabudlo sa, že strana nie je „moja“, ale naša a pre ľudí s istým ideovým zameraním. V súčasnosti by som odporúčal obom stranám aj Sme rodina aj SNS, aby začali uvažovať o koalícii. Sú tesne pod hranicami zvoliteľnosti a lepšie to asi už nebude. To by muselo nastať osvietenie, o čom veľmi pochybujem. Vytvorením koalície by tu však šanca bola.
Nastal by však obrovský problém, ak by vznikla nová strana na čele s Harabinom bez starých štruktúr, privatizérov so slobodou slova a názoru. Vtedy by už mal problém aj Smer. Smer zjavne chce zlikvidovať aj posledného človeka slobodného názoru a to Blahu. Proces výmeny politickej špičky je už nezvratný a ako osud mnohých politických strán jedného lídra, čaká aj na Smer.
Kedysi platilo, že revolúcia požiera svojich synov a to isté platí o politických stranách. Príliš sa odcudzili od problémov obyčajných pracujúcich a hlavne strednej vrstvy, ktorú sa podarilo kvalitne zlikvidovať. Makroekonomicky sa máme asi výborne. Síce HDP narástol, ale aj dlh SR na hlavu pekne krásne vzrásol. Štátna byrokracia aj napriek miliardám investovaných do neprehľadných stránok sa neznížila, skôr naopak.
Neoliberáli vyhrávajú s jednou jedinou vecou, prakticky nesľubujú absolútne nič. Dokonca už nikto ani nevie, čo je tá ich ideológia okrem toho, že každého, kto nesúhlasí s ich názorom označia za nacionalistu či fašistu.
Národné straničky sa ešte viac polarizujú. Veď každý chce byť predseda. Každý chce byť číslo jedna na kandidátke a presne takto to dopadlo. To, že mnohým chýba sebareflexia a trpia mesiášskym syndrómom, už ľudí štve.
Neoliberáli si pre zmenu našli svoju modlu v reklame a výrobe marketingových produktov, keďže súčasný vývoj je zameraný práve na materiálnu spotrebu a doslova manipuláciu médiami, majú to vyhraté. Za posledných necelých tridsať rokov sme dosiahli to, že ľudia už nedokážu prečítať ani len článok s porozumením. Prestali rozumieť irónii, humoru. Nie však prízemnému a vulgárnemu humoru, ten sa derie do popredia a už si našiel cestu aj do parlamentu.
Matovič je skvelý príklad politika, ktorý nikdy nedodrží slovo a jednoducho vedel, že nikdy sa z politiky nestiahne. Žiadnych 50.000 podpisov by nedostal, ani keby sa na hlavu postavil a ani keby si ich vytlačil na tom svojom tlačiarenskom stroji u babky na povale, a rozvážal ich s mamou na aute denno-denne 24 hodín v kuse.
Ozaj, kto ešte môže vôbec niečo hovoriť o tom, že Slovensko je rasistickou či nedemokratickou krajinou. Prezident DPHačkar, nová prezidentka je žena, ktorá je produktom médií, predseda vlády je Pellegrini a predseda parlamentu za SNS má Orbána oko vzor. Bugár pre zmenu Orbána vôbec nemusí. No a na dôvažok máme v EÚ parlamente aj prvého Róma.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897247x
Priemerná čítanosť článkov: 6061x

Autor blogu

Archív