Založ si blog

Prezidentka je radšej ticho, Irán musí vydržať a tretia vojna v zálive proti Iraku?

Toto čo urobilo USA Iránu je naozaj začiatok vojny. Či sa nám to páči, alebo nie. Len tak si niekoho zabiť a EÚ je ticho, to je také naše. Prečo nie sú protestné nóty a sankcie voči USA? To sa naozaj môžu vraždiť čelní predstavitelia štátov len tak, kedy sa USA zachce?
Iránu držím palce, tento útok bol namierený na Šíitov. Pomsta nielen za Jemen, kde celému svetu okrem Iránu figu záleží na tom, že tam tak krásne Saudská Arábia a jej spojenci humanitárne bombardujú. USA zatláčajú Irán do kúta, kde nebude mať inú možnosť, ako sa brániť. Toto čo sa udialo je aktom medzinárodného terorizmu, ako sa to dá ináč povedať? Respektíve to bolo vypovedanie vojny? Tretej v zálive za sebou. Podľa všetkého mal S. Husajn pravdu, keď atakoval Kuvajt, ako jedného z hlavných podporovateľov ISIL a terorizmu. Je naozaj potrebné poznať hlbšie súvislosti a okrem jednej, že Trump sa nechal nachytať a zatiahol USA do vojny proti Iránu je naozaj niečo nepredstaviteľné a prakticky hlava USA je len bábkou v rukách zbrojnej lobby. Bolo naozaj toto potrebné? NATO sa stalo agresorom a tento pakt na čele s USA vyvolal vojnu. NATO je totiž ticho a tým pádom súhlasí s vojnou. Zatiahli nás do tejto konfrontácie úmyselne?
Pozícia ostatných veľmocí ako Čína či Rusko je istá. Postavia sa na stranu Iránu. Turecko bude na vážkach, ale pravdepodobne politiky USA na Blízkom východe už majú tiež plné zuby. Predpovedá tento konflikt aj blížiacu sa ekonomickú krízu a stratu pozície svetového policajta a ekonomického lídra s mega zadlženosťou? Potrebuje USA vojnu a odpis dlhov, alebo čo si o tom máme myslieť. Nepodarilo sa im Irán položiť sankciami, tak udreli priamo a ešte v druhom štáte, ktorému vraj darovali demokraciu, v ktorej padlo viac obetí ako za Saddáma, ktorý, ako sa teraz ukazuje, vedel, proti komu bojuje.
No a naša prezidentka je ticho, je predsa veliteľkou armády a mala by sa k tomu vyjadriť na čej strane vlastne stojí. Radšej ide vyznamenať Zajaca za zásluhy. To keď som videl som skoro spadol na zadok, ešte šťastie, že som sedel, Matovič mal tentokrát kus pravdy. Pani prezidentka sa skôr stará o to, že ju nemajú všetci ľudia radi. Poviem jej jedno veľké tajomstvo. Ani nebudú a kritika sa bude stupňovať čím ďalej viac. Je vo verejnej funkcii a s týmto musela rátať. Možno jej tiež niekto namontuje pred palác hodiny s odpočtom ako to bolo kedysi. Tak to bude, ako v prípade každého prezidenta na Slovensku. Nemožné? Uvidíme. Bude to mať veľmi ťažké. Musí si zvyknúť na „férový“ fakt, že nie je prezidentkou každého Slováka, ale je prezidentkou Slovenska ako inštitúcie. Vo svojom príhovore bola naozaj podprahovou politickou prezidentkou tej svojej strany a nie nezávislou.
Ešte mi nedá nezareagovať na Františka. Aj Vatikán je akosi ticho a možno som to len prehliadol. Či má veľa starostí s tým videom? Tak tu sa ho musím zastať. Nechcel som, ale musím subjektívne povedať, že takto potiahnuť v protismere človeka je nielen neúctivé, ale pre takého starčeka aj dosť nebezpečné. Ochranka to nezvládla a takto by som asi reagoval aj ja. Potiahnuť niekoho zozadu a myknúť doslova celým telom, naozaj nie je nič príjemné. Škoda, že sa po tej kritike ešte ospravedlňoval, aj ľudia by mali mať v sebe kus slušnosti. Pápež je tiež len človek a ešte s mnohými krížikmi na chrbte, toto nebolo to pravé orechové. No a to Františka akurát nemusím. Tiež má riadne za ušami.
Vážená SNS, ešte stále potrebujeme tie F-16?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897435x
Priemerná čítanosť článkov: 6061x

Autor blogu

Archív