Založ si blog

Podpora hercov, covid – chrípka, bielorusko-ruský scenár a kto bol vlastne v prvej línii

Herci sa znovu ozývajú a tentokrát majú v určitom zmysle pravdu. Verejnosť proti nim postavilo vystúpenie z radov ich samozvaných zástupcov, ktorí akurát tú podporu určite nepotrebovali. Zástupcov si mali zvoliť z radov hercov či divadelníkov zo súkromného sektoru a nie štátneho. Poznám mnohých, ktorí si to zaslúžia a doslova v súčasnosti ich štát hádže cez palubu. No nie sú to len herci, ktorí boli odkázaní na napríklad uzavretú letnú sezónu jarmokov či festivalov. Sú to drobní remeselníci či stánkari, ktorí sú výsostne zameraní na jarmoky a ich prežitie bude otázne. Ešte stihli niečo minúť zo starých zásob, no ich koniec sa blíži. Opatrenia stále bežia a zákazy sú stále v platnosti. Odďaľovanie splátok a forma pôžičky tento problém nerieši, iba odďaľuje. Musím sa zastať hercov zo súkromných divadiel či živnostníkov, alebo slobodných povolaní, ktorým štát zobral všetko. Nie Covid, ale štát. Ak môžeme cestovať bez akejkoľvek kontroly vlakmi, kde strávime aj 8 hodín z východu na západ, tak nevidím dôvod, aby ostali zatvorené divadlá či nekonali sa jarmoky pod otvoreným nebom. To všetko píšem práve v tejto dobe, keď tzv. covid je opäť na vzostupe. Na akom vzostupe? Počet úmrtí je nízky a či chceme, alebo nie, je to maximálne 5% z nakazených, u ktorých sa zistila jeho prítomnosť. Ťažké stavy podľa štatistík má len 1% nakazených. Ľudia už otupeli a ak bude naozaj nejaký problém v podobe hrozby, nebudú ho už akceptovať. Iste, ak rúška pomáhajú, tak nech sa nosia v uzavretých priestoroch či obchodoch. Nech platia sprísnené hygienické pravidlá.
Ešte nezačala chrípková sezóna a už je tu propaganda na očkovanie. Otázka znie, ak sa budú dodržiavať tieto sprísnené hygienické pravidlá. Očkovať asi nemá až taký zmysel a veľmi rád by som videl štatistiky, aký priebeh mal covid pri zaočkovaných ľuďoch na chrípku, TBC či iných. Veľmi rád by som videl aj za Slovensko štatistiku ťažkých priebehov a vekového rozhrania. Poniektorí ani nevedeli, že nejaký covid vôbec mali. Akoby sám covid mierne ustupoval. Lieky ešte doteraz nie sú a tak vás pošlú domov, alebo ak už je to naozaj vážne tak vás hospitalizujú a tu je druhá štatistika, aj z tohto množstva aktívnych prípadov je v nemocnici len žalostných 62 prípadov. To predstavuje cca 5 % z aktívnych prípadov, čo je tá skutočná štatistika. Počet úmrtí je na ústupe, aj keď prípadov je viac. My máme zo zistených prípadov vraj cca 1,2% úmrtnosť. Koľko však bolo nezistených a prechodených ako nádcha či možno vôbec bez príznakov, to sa už nedozvieme. Tu niečo nesedí. Iste, Taliani a Španieli urobili chybu, že každého s covidom trieskali do nemocnice. Tu však pri šírení choroby pomohla aj ich žoviálnosť, „bozkávačky“ a objímačky pri každom možno stretnutí. Je tu mnoho faktorov. Kontrola oviec však dosiahla neúmernú úroveň. Je to zvláštne, ale asi jediná normálna štatistika je z Ruska, kde je plošná kontrola a testovanie.
Ono najlepšie porovnania by boli asi štatisticky si zobrať napríklad počet celkových úmrtí v Taliansku či Španielsku za posledných 5 rokov a porovnať ho s rokom 2020.
No a očkovať sa proti chrípke v súčasnom stave? Je dokázaný účinok, že to pomôže? Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že keď som sa dal očkovať, mal som chrípku s dosť ťažkým priebehom aj dvakrát do roka a odkedy som sa nedal, mal som maximálne soplík. Musím zaklopať. Nie u každého to môže byť tak.
Ozaj, kto bol v skutočnosti v tej prvej línii??? Osobne si myslím, že v prvom rade to boli predavačky a predavači v obchodoch, vodiči autobusov, sprievodcovia či vlakvedúci vlakov. To boli ľudia z prvej línie a to doslova a do písmena a ešte vystavení riziku bez možnosti poznania, či je človek chorý, alebo nie. Nemali šancu sa vyhnúť nakazeným. Nemocnice či samotní lekári aspoň mali akú takú šancu sa na to pripraviť a zaobstarať si aspoň ochranné odevy či respirátory. O polícii či armáde sa už ani nevraví.
No a teraz k tomu bieloruskému cirkusu pribudol aj Navalnyj. Boh vie, aký čaj pil ten „opozičný“ alergik. Dovtedy neznáma učiteľka sa podobne ako u nás sa prehlásila za prezidentku a voľby sa budú dovtedy opakovať, dokiaľ sa ňou nestane. Lukašenko žiadal Rusov o pomoc, ale sám ich zopárkrát potopil. Budem zvedavý, čo sa udeje, ak energie, ropa a plyn prejdú na celosvetové ceny a voľný trh. Nasleduje vraj „otrava“ Navalneho z čajíka. To už naozaj nevedia odrovnať tajné služby niekoho bez stopy? To sa musí udiať takáto doslova fraška a ešte ho previezť aj do Berlína? Vôbec by som sa nečudoval, ak by to všetko bolo Berlínom aj zorganizované a išiel by si tam pre pokyny a poprípade požiadať o politický azyl.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897401x
Priemerná čítanosť článkov: 6061x

Autor blogu

Archív